Hava Durumu

Kedilerin sahipleriyle yaşadığı 5 ilişki türü!

İngiltere'deki Lincoln Üniversitesi'nden bilim insanları, kediler ve insanları arasındaki beş farklı ilişki türü olduğunu ortaya çıkaran bir araştırma yaptı. Bu ilişki türleri arkadaşlık, eş bağımlılık, açık ilişki, uzaktan ilişki ve günlük ilişki olarak belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2021 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2021 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kedilerin sahipleriyle yaşadığı 5 ilişki türü!

NTV'de yer alan habere göre, Animals adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışma kapsamında araştırmacılar, 3 bin 994 kedi ve sahibine birbirlerine karşı davranışlarını ölçen bir anket yaptı. Anketin sonucunda kediler ve sahipleri arasında 5 farklı ilişki türü olduğu keşfedildi.

Gelin kediler ve sahipleri arasındaki ilişki türlerine yakından bakalım...

1- EŞ BAĞIMLI İLİŞKİ

Eş bağımlı ilişki türünde kediler genellikle kendisine çok fazla duygusal olarak yatırım yapan sahibine bağımlı hale geliyor. Bu ilişkide sahipler kedilerini ailenin bir üyesi gibi görür. Eş bağımlı ilişkide kedi başkalarıyla ilişki kurmuyor. Sahibine fiziksel yakınlığını korumak için önemli bir çaba sarf ediyor ve ayrılma sorunu yaşıyor

2- GÜNDELİK İLİŞKİ

Gündelik ilişkide kediler evde değil açık havada yaşamayı tercih ederler. Sık sık mahalledeki diğer evleri ziyaret ederler. Kedilerine dostça davranan insanlarla yakınlık kurmak istemez. Sahipleri arasındaki ilişkiye bile mesafe koyabilirler.

3- ARKADAŞLIK

Eş bağımlı ilişkide olduğu gibi arkadaşlık ilişkisinde de kediler sahipleriyle duygusal ilişki kurar. Sahibini sadece aynı sosyal grubun bir parçası olarak değil, aynı zamanda onu güvenli bir üs olarak görüyor.

Eş bağımlı ilişkiden farkı ise, bu ilişki türündeki kediler diğer insanlarla da iyi ilişki kurabiliyor. Bu kediler sahiplerine yakın olmayı seviyor, ancak sahibine fiziksel yakınlığı sürdürme ihtiyacı hissetmiyor, ayrılma sorunu yaşamıyor.

4- AÇIK İLİŞKİ

Açık ilişki türündeki kediler bağımsız ve yalnızlıktan yanadır. Diğer insanlarla iyi ilişkiler kurarken sahipleriyle pek de temas kurmaya çabalamazlar. Örneğin sahiplerinin kucağına oturmazlar ya da onlara sevgi gösterisinde bulunmazlar.

6- UZAK İLİŞKİ

Uzak ilişki türünde kediler genelde sahibine duygusal olarak yakın değildir. Ayrıca ailenin bir parçası ya da yakın arkadaş olarak kabul edilmiyorlar. İnsanlardan uzak durmayı tercih ediyorlar ve sahiplerini aramıyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.