Hava Durumu

Kefirli dondurma nasıl yapılır?

Geleneksel içeceklerimizden olan kefir düzenli tüketildiğinde kalp sağlığından, bağışıklık sistemine kadar pek çok önemli etkisi bulunuyor. Bu faydalı içecekle dondurma yapılmasının mümkün mü? İşte kefirli dondurma tarifimiz.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2021 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2021 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kefirli dondurma nasıl yapılır?

Kefirin faydaları nelerdir?

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sindirim sistemini rahatlatır. Kolesterolü düşürür. Tansiyonu dengeler. Kalp sağlığı için önemlidir. Damar tıkanıklığını önler. Hücre yenilenmesini sağlar Kilo kontrolünün sağlanmasına yardım eder. Kansere karşı önemli bir koruyucudur. Gastrit tedavisinde kullanılır. Karaciğer hastalıklarına iyi gelir. Vücudunu ağır metal ve tuz gibi maddelerden arındırır. Böbrek taşı sorununu giderir. Safra kesesi taşlarının düşmesini sağlar.  Diş eti sağlığı için önemlidir. Saç ve cilt sağlığı için son derece faydalıdır. Uyku sorunlarına iyi gelir. Şişkinlik sorunlarının giderilmesinde yararlıdır. Romatizmal hastalıklara iyi gelir. Ağız kokusunu önler. Regl dönemi kramplarını en aza indirir. Kansızlığa iyi gelir.  Boğaz iltihaplanmasını giderir. Beyin nörofoksiyonlarını geliştirir. Migrene iyi gelir.

Meyveli kefirli dondurma tarifi Malzemeler:

1 paket krem şanti

1 su bardağı sade kefir

1 yemek kaşığı çilekli reçel (Arzu ederseniz taze çilek ya da muz da kullanabilirsiniz)

​​​​​​​Kefirli dondurma nasıl yapılır?

​​​​​​​

Sağlıklı ve leziz bir dondurma için kefir en iyi alternatifler arasında yer alıyor. Bir paket krem şantiyi 1 su bardağı kefir ile çırpın.​​​​​​​

Hazırladığınız şantinin içerisine reçel ya da küp küp doğranan meyveleri ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından hazırladığınız kremayı dondurma kalıplarına boşaltıp buzluğa kaldırın.

Afiyet olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.