Hava Durumu

Kendine gel Timsah!

Son 2 maçında 5 puan kaybeden ve zirve yolunda yara alan Bursaspor yarın 14.00'te Ümraniyespor'a konuk olacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2020 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2020 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kendine gel Timsah!

Ali Şahin

TFF 1. Lig'de zirve yarışından kopmak istemeyen ve Altay önündeki puan kayıplarını telafi etmeyi amaçlayan Bursaspor yarın Ümraniyespor'a konuk olacak. İki takım için de büyük öneme sahip mücadele saat 14:00'te Ümraniye Şehir Stadyumu'nda oynanacak. Yeşil Beyazlılar geride kalan 24 haftada topladığı 40 puanla 4. sırada yer alırken 35 puanı bulunan Ümraniyespor ise iyi başladığı sezonda  8. basamağa kadar geriledi.

DÜDÜK ERKAN ÖZDAMAR'DA

Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesi aracılığıyla Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre zorlu mücadelede Erkan Özdamar düdük çalacak. Müsabakada Özdamar'ın yardımcılıklarını Deniz Turgut ve Gökmen Balcı yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hekimi ise Özer Özden olacak.

BAL-KES MAÇINI YÖNETTİ

Karşılaşmanın hakemi Erkan Özdamar bu mücadele ile birlikte 2. kez Bursaspor maçında düdük çalacak. Ligin ilk yarısında Bursaspor'un  Balıkesirspor'la oynadığı ve 0-0 biten maçı yöneten Özdamar Ümraniyespor'un ise 9. kez mücadelesinde düdük çalacak. Daha önce Özdakmar'ın yönettiği 8 maça çıkan İstanbul ekibi bu maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 de yenilgi yaşadı.

4 İSİM SINIRDA

Zorlu karşılaşmada Bursaspor'da sakatlıkları süren Serdar Özkan ve Ramazan Keskin'in dışında kırmızı kart cezalısı Özer Hurmacı forma giyemeyecek. Burak Kapacak'ın durumu ise maç saatin netlik kazanacak. Bu karşılaşmada sarı kart görmesi durumunda Selçuk Şahin, Anıl Karaer, Recep aydın ve Sedat Dursun İstanbulspor maçında cezalı duruma düşecek.

5. RANDEVU

Ligin son 10 haftasına girilirken puan kaybına tahammülü olmayan Bursaspor ve Ümraniyespor tarihlerinde 5. kez birbirine rakip olacak. Rekabette daha önce oynanan 2 Türkiye Kupası, 1 hazırlık maçı ve 1 TFF 1. Lig maçının tamamını Bursaspor kazanmayı başardı. Ligin ilk yarısında oynanan maç büyük heyecana sahne olmuştu. Ümraniyespor 9. Dakikada Emircan ile öne geçerken Bursaspor 81'de Anıl ve 83'te Kubilay'ın golleri ile 3 puana uzanmıştı.

ÜMRÜNİYE FORMDA

Üst üste 3 maçından yenilgiyle ayrıldıktan sonra toparlanan Ümraniyespor son 3 maçında ise 7 puan topladı. İstanbul ekibinin son 2 maçtaki rakiplerinin müsabakayı 10 kişi tamamlaması dikkat çekti. İbrahim Üzülmez yönetiminde çıkışa geçen Bursaspor ise son 2 haftada 5 puan bıraktı. Sırasıyla Erzurum'a kaybedip Altay ile berabere kalan Yeşil Beyazlılar puan tablosunda da gerilemeye başladı.

BURSASPOR 5 MAÇTIR GOL YİYOR

Yeşil Beyazlılar, ligde son 5 haftanın tamamında gol yedi. En son 24 Ocakta Akhisarspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada kalesini gole kapatmayı başaran Bursaspor, sonraki 5 mücadelede topu 8 kez filelerinde gördü. Bursaspor, bu süreçte Eskişehirspor ve Adana Demirspor'dan 1, Osmanlıspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Altay'dan ise ikişer gol yedi.

ÜZÜLMEZ ÜSTÜN

Bu karşılaşma ile birlikte iki takımın teknik direktörü İbrahim üzülmez ve Sait Karafırtınalar 3. kez birbirine rakip olacak. İki hoca bugüne kadar 2şer farklı takımla birbirine 2 maçta rakip oldu. Bu maçlarda Üzülmez'in Çaykur Rizespor'u Karafırtınalar'ın Boluspor'unu 1-0 yenmeyi başardı. Ayrıca Üzülmez Gençlerbirliği'nin başındayken Karafırtınalar'ın yönettiği Altay'ı da aynı skorla yendi.

GOL SİLAHLARI

İki ekibin de zorlu maç öncesinde önemli gol silahları bulunuyor. Bursaspor'da son maçta da gol sevinci yaşayan Yevgen Seleznov, ligdeki 8 golüyle takımın en golcü ismi olurken; Kubilay Kanatsızkuş ise 6 gol kaydetti. Cesar Grup Ümraniyespor'da ise Emircan Altıntaş'ın 11, Ghislain Gimbert de 8 kez rakip fileleri havalandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.