Hava Durumu

Kepek problemini bir türlü çözemeyenler... Bu habere dikkat

Limon "süper yiyecek" sayılan besinler arasındadır. Bazı kişilere alerjen etki gösterse de bin bir faydası olan limon hakkında bilmedikleriniz. Limon, C vitamini, B vitamini, fosfor, protein, karbonhidratlar gibi birçok zengin içeriğe sahiptir. Faydalarının yanında kilo vermeyi de destekleyen limon sofraların vazgeçilmez besini olarak karşımıza çıkıyor. Peki limonun sağlığa faydaları neler? İşte limon ve limon suyunun mucizevi faydaları.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2020 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2020 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kepek problemini bir türlü çözemeyenler... Bu habere dikkat

Tırnak lekelerini gideriyor

Oje kullanan kadınların tırnakları genellikle bir süre sonra sararır, limon suyu ile ovulduğunda temiz ve taze tırnaklara kavuşmak mümkün.

Yumuşak ve ışıldayan saçlara sahip olmak için sıcak su içmek şart. Sıcak su, saç köklerindeki sinir uçlarına enerji gönderir ve bu sinirleri aktif hale getirir. Bu işlem saçların doğal canlılığını geri kazanmasında ve çok daha parlak görünmesinde etkilidir.

Güne başlarken içine biraz limon sıkılmış sıcak su içmek metobolizmanızı hızlandırarak hızla kilo vermenizi sağlar. Ayrıca gün boyunca dinç kalırsınız. Limon sıkılmış sıcak su yağ dokularınızı parçalayarak dinç ve sağlıklı bir bedene sahip olmanıza olanak verir. Limon yaprağı mideyi ve bağırsakları kuvvetlendirir ve onun çiçekleri ve kabuğu eğer yemek pişirilirken içine katılırsa, sindirime yardımcı olur.

Sıcak limonlu su, doğal bir detokstur. İçtiğinizde vucut ısınız artar ve hızla toksinleri dışarı atarsınız.

Öğleden sonraları enerji kaybı mı hissediyorsunuz? Experimental Biology and Medicine'da yayınlanan bir çalışmaya göre, limon yağı beyin aktivitesini yükseltiyor.

Yemeklerde, salatalarda, çayda hatta maskelerde bile kullanılan limon, insan sağlığına olan faydasıyla bir nevi ilaç gibi.

Kepeği azaltır

Sıcak ve limonlu suyun diğer bir faydası deriyi ve vücudu nemlendirmesi. Bu da kepeği önemli ölçüde azaltır. Limonu hazırladığınız doğal saç maskelerinde de kullanmanız saçınıza parlaklık ve canlılık kazanmasını sağlayacaktır.

Boğaz ağrısını gideriyor

Balla karıştırılan limon, şurup yerine, boğaz ağrınızı kısa dönem geçirebilecek doğal bir yöntem. Bir bardak sıcak suyun içine limon suyu ve bal karıştırın ve yudumlamadan önce biraz ılınmasını bekleyin. 

Panzehir

Bal boğazı sarıp yumuşatıyor, limon ise mukusları gideriyor. Bu sarı meyveler aynı zamanda eski insanlar tarafından çeşitli zehirlere karşı bir panzehir, bir ilaç olarak ve böceklere karşı da kullanılıyordu.

Sivilcelere iyi geliyor

Sivilceler için, limonun içindeki sitrik asit akne problemlerini yenmeye yardımcı oluyor 'The Lemon Juice Diet'i yazan Theresa Cheung'a göre; limon suyunu yine ballı su ile karıştırıp sorunlu bölgeye sürmeli ve durulamadan önce en az yarım saat beklenmelisiniz. Bu işlemi her gün günde 2 kez yapmalısınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.