Hava Durumu

Kestel'de 'Bir hareketine bakar hayat'a destek

Kestel'de İçişleri Bakanlığı talimatıyla 'Bir hareketine bakar hayat' sloganı ile trafikte farkındalık etkinliği düzenlendi. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, trafikteki araçları durdurarak emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2021 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2021 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kestel'de 'Bir hareketine bakar hayat'a destek

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde trafikte emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekmek amacıyla 'Bir hareketine bakar hayat' sloganı ile etkinlik düzenlendi. Program kapsamında Kestel Kaymakamı Recep Öztürk, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Kestel İlçe Emniyet Müdürü Okan Şen, İlçe Jandarma Komutanı Can Ayhan, Polis ve Zabıta ekipleri, trafikteki sürücüleri emniyet kemeri kullanımı konusunda uyardı.

Konuya ilişkin konuşan Kestel Kaymakamı Recep Öztürk, '' İçişleri Bakanımızın Sayın Süleyman Soylu'nun talimatıyla Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde eş zamanlı olarak Bir hareketine bakar hayat projesine ilişkin emniyet kemeri denetimleri gerçekleşiyor. Bizlerde burada vatandaşlarımızı, sürücülerimizi emniyet kemeri takmanın önemi konusunda bilgilendirmeye, hatırlatmalar yapmaya çalışıyoruz. Bir emniyet kemeri takmanın neticesinde çok insan hayata tutunmuştur. Tüm herkesin emniyet kemerini takması ve bu bilinci ailelerine, dostlarına, yakınlarına aşılaması gerekiyor.'' Dedi. İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan farkındalık eğitimi ile vatandaşların emniyet kemeri kullanımına hassasiyet göstermelerinin amaçlandığını dile getiren Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, "Trafik kazalarının çoğunluğu dikkatsizlikten ve kurallara uyulmamasından dolayı meydana geliyor. Vatandaşlarımızın kalabalık bulunduğu yerlerde, bilgilendirmelerimizi yapıyoruz. İsteğimiz vatandaşlarımızın tırnağına zarar gelmemesidir. Kazalarımızın hiç olmamasıdır. Emniyet kemeri takıldığında trafik kazalarında yaralamanın yüzde 60'ı düşüyor. Bütün hemşerilerimize bu kampanyaya destek sağlamasını rica ediyoruz" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.