Diyet yapanlar ve sağlıklı beslenenlerden bazıları yemeklerde ketojenik ekmek tercih ediliyor. Peki ketojenik ekmek nasıl yapılır? İşte ketojenik ekmek tarifi...
Haber Giriş Tarihi: 31.01.2021 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2021 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ketojenik ekmek, diyet yapanlar için tercih edilen ekmekler arasında bulunuyor. Karbonhidrat içermeyen, diyet için uygun bir ekmek olan ketojenik ekmek nasıl yapılır? Sizin için ketojenik ekmek tarifi hazırladık. İşte evde kolayca yapılabilen ketojenik ekmek tarifi:
Ketojenik ekmek malzemeleri
- 3 adet yumurta⠀
- 50 gr yemek kaşığı eritilmiş tereyağ⠀
- 3 gr kabartma tozu⠀
- 150 gr fındık
Ketojenik ekmek yapımı⠀
1- Fındık ve kabartma tozunu mutfak robotunda iyice çırpın.
2- 3 yumurtanın sarısını beyazından ayırarak ve eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
3- Yumurta beyazını da ayrı bir kaba alıp çırpın.
4- Hazır olan hamurun içine önce malzemelerin yarısını ekleyip karıştırın.
5- Daha sonra diğer yarısını da ekleyip biraz daha karıştırın. Kıvamı ise kek hamuru gibi olmalı.
6- Kalıba döküp ardından üzerine isteğe göre susam, çörekotu, haşhaş serpiştirin.
7- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra da 10 dakikaya soğumaya bırakıp kalıptan çıkarın ve afiyetle yiyin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ketojenik ekmek nasıl yapılır?
Diyet yapanlar ve sağlıklı beslenenlerden bazıları yemeklerde ketojenik ekmek tercih ediliyor. Peki ketojenik ekmek nasıl yapılır? İşte ketojenik ekmek tarifi...
Ketojenik ekmek, diyet yapanlar için tercih edilen ekmekler arasında bulunuyor. Karbonhidrat içermeyen, diyet için uygun bir ekmek olan ketojenik ekmek nasıl yapılır? Sizin için ketojenik ekmek tarifi hazırladık. İşte evde kolayca yapılabilen ketojenik ekmek tarifi:
Ketojenik ekmek malzemeleri
- 3 adet yumurta⠀
- 50 gr yemek kaşığı eritilmiş tereyağ⠀
- 3 gr kabartma tozu⠀
- 150 gr fındık
Ketojenik ekmek yapımı⠀
1- Fındık ve kabartma tozunu mutfak robotunda iyice çırpın.
2- 3 yumurtanın sarısını beyazından ayırarak ve eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
3- Yumurta beyazını da ayrı bir kaba alıp çırpın.
4- Hazır olan hamurun içine önce malzemelerin yarısını ekleyip karıştırın.
5- Daha sonra diğer yarısını da ekleyip biraz daha karıştırın. Kıvamı ise kek hamuru gibi olmalı.
6- Kalıba döküp ardından üzerine isteğe göre susam, çörekotu, haşhaş serpiştirin.
7- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra da 10 dakikaya soğumaya bırakıp kalıptan çıkarın ve afiyetle yiyin.
En Çok Okunan Haberler
Aliyev: “Ermenistan ile barışa doğru ilerliyoruz”
Nevşehir’e şehit ateşi düştü
Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
Taksim ve İstiklal Caddesi'ndeki kısıtlamalar kaldırıldı
MSB acı haberi duyurdu: Şehidimiz var!
TOFAŞ kıl payı kazandı: 80-78
MSB duyurdu: 2 terörist etkisiz hale getirildi
Mutluluklarına gölge düşmüyor
Megalopolis'ten ilk kareler