Hava Durumu

KHK polemiğinde AK Parti'den yeni açıklama

KHK'daki 'sivile yargı muafiyeti' ile ilgili AK Parti'den yeni açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Düzenleme 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz gününü ifade etmektedir. Terör eylemleri ifadesi de darbe teşebbüsünün terör eylemi olması nedeniyle yazılan bir unsurdur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2017 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
KHK polemiğinde AK Parti'den yeni açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Ünal'a son yayınlanan KHK'daki tepki çeken düzenleme soruldu. "Bu düzenleme darbe teşebbüsü gecesi ve 16 Temmuz sabahıyla ilgili" diyen Ünal, "Düzenleme 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz gününü ifade etmektedir. Terör eylemleri ifadesi de darbe teşebbüsünün terör eylemi olması nedeniyle yazılan bir unsurdur. Sonrasındaki eylemleri hiçbir şekilde kapsamamaktadır. Darbeye göğsünü siper eden kahraman insanların ülkelerini korumalarından dolayı onlara dönük herhangi bir hukuki sorumluluk doğmasın diye bu düzenleme yapılmıştır. Bu düzenlemeyi bugünkü terör eylemleriyle ilgili gibi göstermek dezenformasyondur" ifadelerini kullandı.

TARİHLER YAZIYOR

KHK'daki cümlede tarihlerin yazdığını belirten Ünal, "Devamından kastedilen 16 Temmuz sabahıdır. Diğer terör olaylarını kapsayan bir ifade yasa yapım tekniği açısından orada mevcut değil. Ülkesini darbecilerden korumak için sokağa çıkan darbeye direnen insanları kapsadığı çok açık. Buradan yola çıkarak kara propaganda yaparak, iç savaş vs söz konusu değil. Buradan felaket tellallığı çıkarmasınlar" dedi.

SON DERECE DOĞAL

Söz konusu düzenlemenin kolay anlaşılabilir olduğunu belirten Ünal, "O gece gerçekleşenler üzerinden konuşuyoruz. Daha önce yapılan düzenlemeyle darbeyi engellemeye dönük asker, emniyetçi ve kamu personelinin yanına o gece ülkesini korumak için sokağa çıkanların eklenmesi normal. Burada hangi amaç güdülmüştür. Ülkesini korumak için sokağa çıkan kimselerin hukuki kovuşturma görmemesi için bu yapılmıştır. Bu da son derece doğaldır" diye konuştu.

TEK TİP KIYAFET

Ünal, tek tip kıyafet düzenlemesine ilişkin düzenlemeye yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı: "ABD, Almanya, İngiltere'de uygulanan bir uygulama. Darbe girişiminden sonra FETÖ mensuplarına dönük halkın açık bir talebi doğrultusunda bu konu gündeme geldi. Adalet Bakanlığı örnekleri inceleyerek meseleyi hukuki bir zemine oturtmuştur. AİHM masumiyet karinesinin ihlalini değerlendirirken yargılama sürecinin geneline bakmaktadır. Burada bir meseleyi değerlendirirken öncelikli olarak meselenin talepler, ihtiyaçlar, özgürlükler konusunda değerlendirmesi yapılır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.