Hava Durumu

Kıbrıs'ta anlaşma sağlandı! Ve kapılar açılıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar'in görüşmesi sonucu, Derinya ve Aplıç kapılarının karşılıklı olarak açılması kararlaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2018 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2018 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kıbrıs'ta anlaşma sağlandı! Ve kapılar açılıyor

Kıbrıs'ta konuşlu Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyonu (BMBG), Kıbrıs müzakerelerinde güven artırıcı önlemler kapsamda Derinya ve Aplıc sınır kapılarının 12 Kasım'da açılacağını duyurdu.

Misyondan yapılan yazılı açıklamada, KKTCCumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in bugünkü yaptığı görüşmede Derinya ve Aplıç sınır kapılarının 12 Kasım'da açılması konusunda mutabakata varıldığını bildirdi.

Açıklamada, "Liderler, Lefke Aplıç ve Derinya geçiş noktalarının 12 Kasım'da açılacağını duyurmaktan memnuniyet duyarlar." ifadelerine yer verildi.

TÜRK BAYRAĞINI İNDİRMEYE KALKIŞTI

Derinya, 1996 yılında meydana gelen olaylar ile gündeme gelmişti. Bazı Rumlar, Derinya sınırını delmeye çalışmış; Solomos Solomu isimli Rum gönderdeki Türk bayrağını indirmek amacıyla direğe tırmandığı sırada Türk askeri tarafından vurularak öldürülmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.