Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: '1 Ocak'tan itibaren asgari ücret 2 bin 200 TL'

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "2 bin 200 TL'lik Asgari Ücreti CHP'nin bütün belediyelerinde 1 Ocak'tan itibaren uygulayacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2018 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2018 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu: '1 Ocak'tan itibaren asgari ücret 2 bin 200 TL'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kimseyi yaşam tarzından dolayı ötekileştirmeyeceğiz, herkesi kucaklayacağız. Hedefimiz bu ve bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Demokrasinin özü şudur; insanların düşüncelerini özgürce açıkladıkları rejimin adıdır. Demokrasi özgür medyanın olduğu ve gücü kontrol ettiği rejimin adıdır. Demokrasilerde aykırı kişiler vardır. Aykırı kişilerin başında sanatçılar vardır. Özü itibariyle denmokrasi ve insan haklarını savunurlar. Tiyatro, türkü bazende sinemayla yaparlar. Onlar gücün önünde eğilmezler. 

Sanatçı dik durur ve onuruyla durur. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen iki değerli sanatçımız. Bunların hem tiyatro hem sinemada kalıcı eserleri var. Ben cumhurbaşkanıyım kimse beni eleştiremez... Sen kimsin? Her vatandaş seni eleştirebilir. Kim sana cumhurbaşkanı diyor? Zorla sana cumhurbaşkanı diyorlar. Sen o koltuğa meşru bir seçimle mi geldin. O koltuğa şartları kendi lehine çevirerek geldin.  

Kadıköy'de oturanlar kaymak tabaka dedi. Müjdat Gezen de 'Haddini bil' demiş. Sanatçıyla konuşurken haddini bileceksin. Eleştiriye tahammül edemiyorsunuz, çıkıp yargıda bunun hesabını vereceksiniz, size göstereceğiz diyorsunuz. Talimat veriyorsunuz, Hitler de o talimatı veriyordu. Sen taraftsız mısın, bir partinin genel başkanısın. Nasıl seçimle geldiğini gayet iyi biliyorum.

Ülkenin kurucu lideri zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir diyor. Savaş istemiyoruz hep beraber mahkemeye çıkarıyorlar. Asla doğru değil. Sivil toplum örgütlerinin ensesinde boza pişirmek doğru bir şey değil. Aç Kenan Evren'in gazetelerine bak şimdinin gazetelerine bak. O zaman da parayı veren dışarı çıkıyordu şimdi parayı veren dışarıda garibanlar içeride. Ben seni alkışlamak zorunda mıyım? Demokrasi konusunda hiç kimsenin aşık atamayacağı tek parti vardır o da CHP'dir. Senin gibi bir zorbanın seçilmesi için anayasa değişikliğine evet dedik biz.

2019 yılı bütçesi kabul edildi, AK Parti ve MHP'nin ortak oylarıyla kabul edildi. Tefecilere hizmet eden bir bütçedir. Bu bütçe asgari ücretlilere ne getirdi. 2 bin 20 lira açıklamışlar niye 2 bin 200 lira değil? 2 bin 200 lirayı CHP'nin bütün belediyelerinde 1 Ocak'tan itibaren uygulayacağız. Hiçbir işçinin kılına dokunmayacağız. Çalışanların yüzde 40'ı asgari ücretle geçiniyor. Halkının mutlu olmasını isteyen halkı için mücadele eden partilere her zaman saygım vardır.

1 senedir arkadaşlarımız aylıklarını alamıyorlar. 1 yıldır bunlar nasıl geçiniyorlar bunlar sokağa çıksalar hepsi tutuklanıyor hapse atılır niye hak arıyorsunuz diye. Sarayda oturuyorlar işçilerin derdi nedir aylığı yatıyor mu sigorta primleri de yatmamış. Bu arkadaşlara yazık değil mi? İnşaatı yapıyorlar görkemli binaları yapanlar bunlar.

Asgari ücretin altında alan kişilere göre asgari ücretli kral gibi. Her ay en azından asgari ücretini alıyor. Bütçe emekliye bir şey getiriyor mu? Şimdilik tık yok. Çiftçiye ne getiriyor? Çiftçiye hiçbir şey getirmiyor, 5 kuruş bile getirmiyor. Çiftçinin 154 milyar lira alacağı var. Çiftçinin traktörü hacizli dediğim zaman çiftçiye traktör yetiştiremiyoruz diyor. Sana efuli yetiştiremiyoruz ejder meyvası yetiştiremiyoruz.

Dışarıdan yönetilen bir iktidarlar karşı karşıyayız. Şimdi Netanyahu'ya deniyor ki sen Erdoğan'ı kötüle Erdoğan da seni kötülesin orada da seçim var burada da seçim var ben İsrail'i sen de Türkiye'yi kandırırsın. Geldiğimiz nokta budur. Kibir abidesine sormak isterim sen bu kadar İsrail'e kızıyorsan damadını niye göndersin İsrail'e? Al takke ver külah yola devam ediyorlar. Arka arkaya davalar açıyorlar acaba Kılıçdaroğlu'nu susturabilir miyiz diye sen değil feriştahın gelse susturamaz.

Şimdi de askeri fabrikaları satıyorlar. Tank, palet fabrikasını yandaşa satacaklar. Müthiş arazileri var ama. Sarayı ve çevresini besleyecekler çünkü doymuyor. Emeklilikte yaşa takılanlara da hiçbir şey vermiyor. Kişi başına milli geliri 11 bin dolara çıkardık diyor. 5 kişilik bir aileye yılda 55 bin dolar gelmesi lazım. Yılda 291 bin lira yapıyor ayda 24 bin lira yapıyor. Ayda 24 bin lira almayan bütün ailelere sesleniyorum bunun karşılığı aylık 24 bin lira ise benim bu param nerede?

Vatandaşa seslendiler dolarları bozdurun dediler sonra geldiler Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklama yaptı dolar bazında vatandaşlara tahvil çıkardılar. Gayrimilli bunlar zaten. Gel dolar al sana dolar bazında faiz vereceğim diyor. Eğer avro üzerinden alırsan yüzde 2,5 dolar üzerinden alırsan yüzde 4 diyor. Aynı saray çevresi bakanlık bir açıklama daha yapıyor dolar ve avro üzerinden yabancılara da satacağım diyor onlara kaçtan faiz veriyor? Yabancılara avro üzerinden 5,25 dolar üzerinden 7,5. Saray yabancılara çalışıyor. Türkiye iliklerine kadar sömürülüyor. Türkiye'nin bu durumu düzelir biz düzelteceğiz yetkiyi verin düzelteceğiz. Kara delik gibi maşallah ne bulsa yutuyor. Haram yemeye alışmışlar bunlar. Baştan tasarruf yapacaksın. Saray ve çevresi tasarruf yaparsa o aşağıya doğru yansır.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.