Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: İlk kez böyle bir tabloyla karşı karşıyayız

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "10 milyondan fazla asgari ücretli var. Bunların tamamı açlık sınırının altında maaş alıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir tabloyla karşı karşıyayız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2021 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2021 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu: İlk kez böyle bir tabloyla karşı karşıyayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: 

Yarın 10 Kasım. Büyük bir liderin, devlet adamının, herkesin saygı duyduğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 83'üncü ölüm yıldönümü. Her CHP'li kimsesiz hissedenlerin yanında olacağız. Gazi Mustafa Kemal barıştan yanaydı. Zorunda olmadıkça savaşın bir cinayet olduğunu ifade etti. Cumhuriyet ve bağımsız Türkiye'yi hedefledi. Ekonomik bağımsızlığın ne kadar değerli olduğunu bu topraklarda hatırlatan kişidir. Bize düşen görev, güzel cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmaktır. Hep birlikte cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız."

"VATANDAŞ KENDİNİ YALNIZ HİSSEDİYOR"

Milletvekili arkadaşlarım Türkiye'nin bütün illeri ve ilçelerine gidiyorlar, vatandaşların sorunlarını dinliyorlar, sonra ben gidiyorum, sonra yeniden arkadaşlarımız gidiyor. Bir hareketin arkasını bırakmıyoruz. Vatandaş kendisini çok yalnız hissediyor, derdini anlatacak kişiler arıyor, çözüm bekliyor. Gittiğimiz her yerde çözümün adresinin CHP olduğunu arkadaşlarımız anlatıyorlar.

AKADEMİK KADROYA ÇAĞRI

Buradan akademik kadrolara da çağrıda bulunuyorum. Arzu ederlerse CHP vekilleri her bir il itibariyle düzenledikleri raporları kendilerine ulaştırabiliriz.

Devletin saygınlığını koruyacağız. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok, bütün sorunlarını çözme vaadinde bulunan ve samimi olan CHP'yi dinleyeceksiniz. Devlet yönetiminde siyasal iktidarın samimi olması lazım. Kuraklık var mıydı vardı, ziraat odası başkanları bağırıyorlardı. Üretim düşüklüğü oldular, bunun üzerine karar çıkardılar. Para ödenmedi, neden ödenmedi? Beşli çeteye gelince dünyanın parasını veriyorsun, üreticiye gelince para yok. Sonuna kadar takip edeceğiz.

Çiftçinin nefes alacak hali kalmadı. Çiftçi kardeşlerime sesleneyim: Sorunlarınızı çözeceğiz. İktidar olduğumuzda ilk bir hafta içinde aldığın kredilerin faizlerini sileceğiz.

"İLK KEZ BÖYLE BİR TABLOYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

10 milyondan fazla asgari ücretli var. Bunların tamamı açlık sınırının altında maaş alıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Asgari ücret 385 dolardan 291 dolara düştü. 94 dolar asgari ücretlinin kaybı var. Asgari Ücret Tespit Komisyonu rakamı yükseltsin dedik, bu yapılmadı.

Saray vatandaşa tasarruf yapın diyor. Bu millet ampulü söndürerek tasarruf yapacak. Bu millet tasarruf yapacak ama ampulü söndürerek tasarrufu yapacak. Siyasi tasarruf yapacak, ampulü söndürerek bu işi bitirecek az kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.