Hava Durumu

Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu ile görüştü! Yeni anayasa çağrısına yanıt

Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nu ziyaret etti. İki lider görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bu tartışmanın başlaması için var olan anayasaya uymanız gerekli. Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı esas mı esas. Mevcut anayasaya uymayan kişinin davetine nasıl inanacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2021 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2021 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu ile görüştü! Yeni anayasa çağrısına yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti.

İki lider görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu. Gündemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısı vardı. 

Kılıçdaroğlu, çağrıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin gerçek gündemi aslında pahalılık, işsizlik... Türkiye bu gündemden çıkmak zorundadır. Bunu tartışarak çıkarmak zorundayız. Siyasette ciddi bir kutuplaşma var. Bu kutuplaşmadan çıkması lazım. Bir anayasa tartışması Sayın Erdoğan başlattı. Bu tartışmanın başlaması için var olan anayasaya uymanız gerekli. Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı esas mı esas. Mevcut anayasaya uymayan kişinin davetine nasıl inanacağız. AYM bir karar veriyor. AYM kararları uygulanmıyor. Kararları nedeniyle suçlu organ haline getiriliyorsa, anayasa teklifine nasıl katılacağız. Uzlaşma ile kabul edilmiş bir anayasaya ihtiyaç var, kabul ediyoruz.

Karamollaoğlu ise üzerinde çalıştıkları anayasa taslağının gelecek hafta hazır olacağını söyledi. 

BOĞAZİÇİ'NDEKİ REKTÖR PROTESTOLARI

Bir gazetecinin Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestolarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bütün evlatlar bizim evlatlarımızdır. Babasının görüşü, kimliği ne olursa olsun. Bütün evlatlarımızın en iyi koşullarda yetişmesini isteriz. Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan atama bütün teamüllere aykırı. Herkes bu atamaya karşı. O görevde olmak, herkesin reddettiği görevde olmak ne katacak size. Öğrenciler ne yaptı? Camı çerçeveyi mi indirdiler? Haklarını arıyorlar, kendi üniversitelerinin haklarını savunuyorlar. Bir büyüklük yap ayrıl o görevden. Oturunca boyu mu büyüyecek? Bu çocuklara terörist diyorlar, bu bir suçtur. Gençler bizden daha iyi düşünüyor. Bizden daha iyi dünyayı okuyorlar. Siz gençleri terörist ilan ediyorsunuz."

"GENÇLER ERDOĞAN'I DİNLEMİŞ OLABİLİR"

Temel Karamollaoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Erdoğan'ın 2000'lerin başında gençlere yönelik bir konuşması var. hangi baskı yapılırsa yapılsın direnin hakkınızı arayın diye. Kendisinin de geçmişteki ifadelerini dinlemesine ihtiyaç var. Bugünkü gençleri itham ederken... Gençler Sayın Cumhurbaşkanı'nın sözlerini yerine getirelim demiş olabilirler diye düşünüyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.