Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: MİT'in bilgisi var mıydı yok muydu?

TBMM'deki 15 Temmuz oturumunda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "MİT'in verdiği bilgiler bizi tatmin etmemiştir. 15 Temmuz günü darbeden bilgisi var mıydı yok muydu? Bir grup savcı FETÖ iddianamesi bitmeden görevinden alındı. Bu savcılar kimin bilgisine başvurmak istediler de görevden alındılar?" diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2017 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2017 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu: MİT'in bilgisi var mıydı yok muydu?

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla TBMM'de özel gündemli toplantı düzenlendi.

Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Darbe girişiminin birinci yıldönümünde darbenin başarısız kılınmasında en önemli rolü üstlenen şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Darbe girişimine halkımızla birlikte direnmiş siz değerli mensuplarına şükranlarımı iletiyorum. Darbe girişiminin önlenmesine canı pahasına katkı sağlayan şehit astsubay Ömer Halisdemir şahsında TSK ve emniyet teşkilatımızın tüm şehitlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Dünyanın en kanlı örgütlerinden biri olan FETÖ'nün darbe girişiminin başarısız olması halkımızın demokrasisine sahip çıkmasıyla sağlanmıştır.

DARBE KOMİSYONUNA YANSITILAMADI

Türkiye'nin bir daha darbe girişimiyle karşı karşıya kalmaması için demokrasi geliştirilmeli. Hukuk sistemimiz darbe hukukundan ayrılmalı. Darbe girişimi bütün boyutlarıyla masaya yatırılmalı. 15 Temmuz gecesi gösterilen kararlılık darbe komisyonunun çalışmalarına yansımamıştır. MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı'nın komisyona gelerek milli iradenin temsilcilerine yanıt vermesi sağlanamamıştır. Yazılı olarak yanıt vermeleri kabul edilebilir değildir. Bu tablo parlamentonun sağlığı açısından hepimizin üzerinde durması gereken konudur.

MİT NEDEN İZLEMEDİ?

2012 tarihinden itibaren Adil Öksüz'ün Hava Kuvvetleri imamı olduğu bilinmektedir ve devletin kayıtlarında vardır. Adil Öksüz asker değildir. Darbe toplantılarının büyük bir kısmı TSK dışında özel evlerde yapılmıştır. Adil Öksüz GPS ve cep telefonlarıyla serbest bırakılmıştır. Haydi diyelim serbest bırakıldı, MİT neden izlemedi? Darbe yapılmış ortalık tozduman Başbakanlık Müşaviri Adil Öksüz'ü ziyaret ediyor. MİT'in verdiği bilgiler bizi tatmin etmemiştir. 15 Temmuz günü darbeden bilgisi var mıydı yok muydu?

O SAVCILAR NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Bir daha Türkiye darbe girişimiyle karşı karşıya kalmasın diye bütün ayrıntılar ortaya çıkarılmalı. FETÖ ana iddianamesi hazırlandı. Bir grup savcı iddianame bitmeden savcılar görevinden alındı. Bu savcılar kimin bilgisine başvurmak istediler de görevden alındılar. Bu soruyu Adalet Bakanı'na, Sayın Cumhurbaşkanı'na sorun. 15 Temmuz darbe girişiminin tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkması lazım. Öyle görünüyor ki ayrıntıların ortaya çıkması engelleniyor."

Öte yandan CHP'den yapılan açıklamada Meclis'te gece yapılacak anma etkinliğine Kılıçdaroğlu'nun katılmayacağı duyuruldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.