Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret çıkışı! '2 bin TL de nedir?'

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, asgari ücretin 2 bin TL olması teklifine ilişkin, "2 bin TL asgari ücret nedir? Kira mı ödenir, ihtiyaç mı karşılanır?" yorumunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2018 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2018 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret çıkışı! '2 bin TL de nedir?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Türk-İş'i ziyaret ederek Genel Başkan Ergün Atalay ile görüştü. Görüşme sonrasında ise bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda ilk sözü Atalay aldı. İş yaşamının sorunlarına ilişkin bir görüşme yaptıklarını belirten Atalay, asgari ücret, iş kazaları, örgütlenme engelleri, emeklilikte yaşa takılanlar gibi konuları ele aldıklarını ifade etti. Atalay, önümüzdeki günlerde asgari ücrete ilişkin bir çalışma yapacaklarını, asgari ücretle çalışan bir işçi ile o parayla nasıl geçindiklerini anlatacaklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinde de asgari ücret öne çıktı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Sayın başkanın 2 bin lira olması konusunda bir görüşü var. Biz 2 bin 200 lira olmalı demiştik.

2 bin lira nedir arkadaşlar? 2 bin lira ile ev kirası mı ödenir, çocuğun ihtiyaçları mı karşılanır? Mümkün değil. Asgari ücretten vergi alınıyor, bu başlı başına en büyük ayıptır. Asgari ücretli vergi yükü altında ezilmektedir. İktidar olanların işçinin sesini duymaları gerekir. Saraylarında oturup işçini sesini duymayanlar sağırdır.

Enflasyonun altına düşmeyin sayın başkan. Mutfakta yangın var. Görüyorsunuz zaten. 2 bin lira başlayalım diyorsunuz üstüne enflasyon oranında zam istiyorsunuz biz de size destek olacağız."

(Sendika.Org)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.