Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Satışı durdur vallahi gelip tebrik edeceğim'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Çorum'da düzenlediği "Şeker Vatandır Vatan Satılamaz" mitinginde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a  "Sana şeker fabrikalarını sattırmayacağız" diye seslenen Kılıçdaroğlu, "'Şeker fabrikalarının satışını durdurdum' de, vallahi gelip tebrik edeceğim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2018 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2018 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Satışı durdur vallahi gelip tebrik edeceğim'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şeker fabrikalarının satılmasını eleştirmek için Çorum'da "Şeker vatandır, vatan satılmaz" sloganıyla miting düzenledi. Miting alanında toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, "Hayatında şeker fabrikası kurmayan şimdi şeker fabrikası satacağım diyor. Türkiye şeker pancarı üretiminde dünya beşincisi bunu hazmedemiyorlar. Şekerde çalışan işçi kardeşlerim buna izin verecek miyiz? Şeker vatandır. Satılmaz. Şeker fabrikaları kapatılırsa dışa bağımlı hale geleceğiz. Saray'da şeker yok. Şeker kilo aldırıyormuş. Yerine bal kullanıyorlar. Millet bir liraya muhtaç, gözünüze dizinize dursun. 'Şeker fabrikalarının satışını durdurdum' de. Vallahi billahi gelip tebrik edeceğim. Şeker fabrikalarının satışını durdurdum de, seni tebrik edeceğim" dedi.

VALLAHİ, BİLLAHİ, TİLLAHİ SİZİ KANDIRIYORLAR

Şeker fabrikalarının zarar etmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Vallahi, billahi, tillahi sizi kandırıyorlar. Bu fabrikalar zarar etmiyor. Ankara'daki beyler bekliyorlar. Birinin yanında belki doktoru da bekliyordur. Son 4 yıldır üretim yaptırılmıyor. Kim yaptırmıyor Ankara'daki beyler. Benim milletim artık yalana doydu. Bu bir parti değil vatan ve millet toplantısıdır. Kapatıyorsun 4 fabrikayı, yöneticiler var, işçiler var, geçici işçiler var. Bunların maaşlarını ödüyorsun? Sonra bunlar zarar ediyor diyorsun? Etmiyor, ettiriyorsun. Sana vallahi sattırmayacağız bu fabrikaları. Türk şeker dünyadaki tüm şeker üretenler arasında 14'üncüsü. Tepe kuruluşta Rürk şeker var. Senin kaç fabrikan var 14'üncü olan. Dünyada 14'üncü sırada şeker fabrikası zarar ediyor diyorsun" diye konuştu.

BU BİR ALIN TERİ MİTİNGİ

"Sadece şekere değil, Türkiye'ye sahip çıkıyoruz. Bu miting bir parti mitingi değildir. Bir cumhuriyet, vatan, şeker, tarım, işçi mitingidir. Bu mitingin özü alınteri mitingidir" diyen CHP lideri, "Yem sanayisini sattılar. Yemin yüzde 50'sini ithal ediyoruz. Saman ithal edeceğimiz hiç aklınıza gelir miydi? Fabrikaları zarar ettiği için satıyoruz diyorlar sizi kandırıyorlar. Zarar etmiyorlar, zarar ettiriliyorlar. Şeker ihraç eden bir ülkeyken şeker ithal eden ülke haline geldik. Size bu fabrikaları sattırmayacağız. Bizim bir tarım bakanımız Fransa'da Fransız tarımına yaptığı katkılardan dolayı madalya aldı. Her şey dışarıdan geliyor. Yakında portakal da dışarıdan gelirse şaşırmayın" ifadelerini kullandı.

KASITLI KOTA GETİRİLİYOR

İnsan sağlığına zararı bilimsel olarak kanıtlanmış nişasta bazlı şeker üzerinden hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "Hükümet "Nişasta bazlı şekeri üreteceğim size satacağım" diyor. Bazı ülkelerde bu şekerin gıdada kullanılması yasak. Benim ülkemin ürünü şeker pancarı herkes gitsin şeker pancarı olan ürünü alsın yabancının ürününü almayalım.  Şeker pancarının üretimi kasıtlı olarak engelleniyor ve kota getiriliyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.