Hava Durumu

Kılıçdaroğlu sokağı işaret etti

Adalet Yürüyüşü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları hakkında İngiliz The Times gazetesine konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bundan sonra daha fazla sokak protestosu düzenleyeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2017 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2017 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu sokağı işaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiliz The Times gazetesine verdiği röportajda Adalet Yürüyüşü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bundan sonra daha fazla sokak protestosu düzenleyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz 15 Temmuz darbe girişiminin karşısındayız. Yaşananları, 'halkın demokrasi savaşı' olarak tanımlıyoruz. Ama diğer yanda bir de 'Saray'ın 15 Temmuz'u var. Saray darbe girişiminden yararlandı ve beş gün sonra olağanüstü hâl ilan etti. Biz buna 'Saray'ın darbesi' diyoruz" dedi.

"TERÖRİST TANIMINI KABUL ETMİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Artık terör örgütleriyle birlikte hareket etme noktasına geldi" açıklaması üzerine Kılıçdaroğlu, "Terörist tanımını kabul etmiyorum, hatta buna gülüyorum" şeklinde cevap verdi.

Özgür bir ruhu olduğunu ve bununla baş edemediklerini belirten CHP lideri, "Eğer biri demokratik olmayan bir kültürden geldiyse, benim yürüyüşüme de terörist yürüyüş diyecektir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.