Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: Zırvalıklar ve saçmalıklarla karşı karşıyayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüştü. Görüşme sonrasında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "İç piyasada emekliye vermiyorsunuz, esnaf kazanamıyor. İnsanlar nasıl alışveriş yapacak? Zırvalıklar ve saçmalıklarla karşı karşıyayız. Ekonominin kitabı yazılmış, şahane kitaplar yazılmış. İç piyasayı büyütmek, ihracat yapmak istiyorsanız her alanda üretim yapmak zorundasınız. Dolar karşısında TL'nin nasıl eridiği belli." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2021 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2021 21:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kılıçdaroğlu:  Zırvalıklar ve saçmalıklarla karşı karşıyayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşeceğini duyurmuştu.

Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımlarda şunları ifade etti:

"Saray, enerjiye yüzde 48 zam yapıp yükü sanayiye yıktı. Buna sessiz kalmayacağım. Türkiye'nin işletmelerini korumak için birlikte ne yapabileceğimizi konuşmak üzere saat 17.00'de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmeye gidiyorum.

"NE İŞLETMELERİMİZİ EZDİRECEĞİZ NE DE HALKIN ZAMLARA BOĞULMASINA İZİN VERECEĞİZ"

Saray şunu çok iyi biliyor ki, sanayici enerjiye yapılan bu zamları halka yansıtmak zorunda. Sonra gelsin sanayicimize karalamalar... Açıkça söylüyorum; ne işletmelerimizi ezdireceğiz ne de halkın zamlara boğulmasına izin vereceğiz."

GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmenin ardından şu açıklamalarda bulundu:

Alın teri döken, ihracat yapan, iç piyasaya mal üreten ne sanayicisi, ne tüccarı ne esnafı hiç kimse kendisini yalnız hissetmesin. Geliş amacımız bu. Onları korumak, haklarını savunmak, önlerindeki engelleri kaldırmak için CHP olarak elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. İktidarda olduğumuzda onların önündeki bütün engelleri kaldıracağız. İhracat yaparım diye inatlaşma içine giren bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu düşünceyi asla doğru bulmuyoruz. Türkiye'nin fakirleşmesi, ekonomide ciddi anlamda kayıplar vermesi demektir. Eğer Türkiye fakirleşirse iç piyasa talebi de daralacaktır.

"DOLAR KARŞISINDA TÜRK LİRASI'NIN NASIL ERİDİĞİ BELLİ"

İç piyasada emekliye vermiyorsunuz, esnaf kazanamıyor. Peki insanlar nasıl alışveriş yapacak. Zırvalıklar ve saçmalıklarla karşı karşıyayız. Ekonominin kitabı yazılmış, şahane kitaplar yazılmış. Biz iç piyasayı büyütmek,ihracat yapmak istiyorsak, Türkiye'nin uluslararası piyasasında saygınlık kazandırmak istiyorsak her alanda üretim yapmak zorundasınız. Dolar karşısında TL'nin nasıl eridiği belli. Alın terine, üretime her zaman saygımız var. Bu zırvalıklara ve saçmalıklara asla itibar etmesinler, bizi sabırla dinlesinler. Ülkeyi aydınlığa nasıl kavuşturacağımızı içeride anlattık,bundan sonra da anlatmaya devam edeceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.