Hava Durumu

Kilo vermek istiyorsanız dikkat!

Atıştırmalıklar her ne kadar küçük boyutlu olsa da kilo aldırmada son derece etkili yiyeceklerdir. Gün içinde atıştırmalık tüketmek hem psikolojik olarak hem de bedensel olarak bize iyi gelse de, atıştırmalığın türü ve nasıl tüketildiği son derece önemli. Kilo vermeye çalışanlar için sağlıklı atıştırmalık tüketmek, hızla kilo vermeyi sağlayabilir. Peki bize kilo aldıran kötü atıştırmalık alışkanlıkları neler?

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2021 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2021 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kilo vermek istiyorsanız dikkat!

Eğer bir atıştırmalık küçük hacimli ancak yüksek kaloriliyse, size kilo aldırması kaçınılmaz. Bu gibi atıştırmalıklar son derece yüksek oranda şeker içerir ve kısa sürede acıkmamıza neden olur. Büyük hacimli ve az kalorili atıştırmalıklar tercih etmeniz, daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır.

2- KARBONHİDRATLA DOLU

Geleneksel atıştırmalıkların çoğu karbonhidrat açısından zengindir. Eğer proteinle birlikte tüketmiyorsanız, bu ürünler size hızla kilo aldıracaktır. Atıştırmalıklardan proteini çıkarmak, sadece karbonhidrat almanıza neden olur. Karbonhidratlar göbek yapmanızı kolaylaştırır.

Atıştırmalıklarınızda karbonhidratın yanı sıra protein ve yağ da olmalı. Böylece daha uzun süre tok hissedersiniz.

3- BİLİNÇSİZCE YEMEK

Sadece aç olduğunuzda değil, size yemek teklif edildiğinde ya da yemeğe kolay ulaşabildiğiniz için yiyorsanız, kilo almanız kaçınılmaz. Çevremizde her daim atıştırmalıklar ve yiyecekler bulabilmemiz mümkün. Önemli olan 'hayır' diyebilmek.

Yemek yemeye karar vermeden önce gerçekten aç olup olmadığınıza dikkat edin.

4- PAKETTEN DİREKT YEMEK

Tabak kirletmemek için atıştırmalıkları paketinden yemek cazip gelebilir, ancak bu durum kısa sürede çok kilo olmanıza neden olur.

Az kalori bir atıştırmalık dahi olsa, paketten yemek çok fazla yemenize neden olur. Çünkü paketten yerken miktarı ayarlamanız zordur.

5- TELEVİZYON KARŞISINDA YEMEK

En sevdiğiniz diziyi izlerken atıştırmalık tüketmek eğlenceli görünebilir. Ancak bu durum uzun vadede kilo almanıza yol açar. Dikkatiniz başka bir yerdeyken ne kadar yediğinizi anlamanız zorlaşabilir. Ayrıca beynimiz yemek yememiş gibi düşünmemize neden olur ve kısa sürede yeniden acıkırız.

6- DUYGUSALKEN YEMEK

Yalnız hissettiğimizde ya da üzgün olduğumuzda yiyeceklere sarılabiliriz. Stres, anksiyete ya da depresyon nedeniyle yiyorsanız, kısa sürede kilo alırsınız. Bu gibi durumlarda yediklerimiz çok kalorili ve karbonhidratla dolu yiyecekler oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.