Hava Durumu

Kim-Jong bunu da yaptı! Hepsini saraya aldırdı

Sık sık hayal gücünü zorlayan olaylarla gündeme gelen Kuzey Kore lideri Kim-Jong Un'dan yine çok konuşulacak bir adım geldi. Ülke basınında çıkan haberlere göre Kim'in sevdiği grubun üyeleri saraya taşınarak orada yaşamaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2021 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kim-Jong bunu da yaptı! Hepsini saraya aldırdı

Akla hayale gelmeyecek olaylarla gündeme gelen Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un, yine tüm dünyayı kendisinden bahsettirecek bir adımla gündeme geldi.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'un, en sevdiği müzik gruplarından birini 'sadakatlerinin ödülü' olarak Pyongyang sarayına taşıdığı bildirildi. Kuzey Koreli diktatörün, Devlet İşleri Komisyonu'nun (SAC) Bandosu'nun ve iktidar partisine olan inancı destekleyen propaganda yüklü müziklerinin hayranı olduğu söyleniyor.

NK News tarafından yapılan analize göre, Kim gruba o kadar aşık ki, grup üyelerinin müzik videolarında öne çıkan Pyongyang'daki iki lüks sarayında yaşamalarına izin verdi.

Doğu Pyongyang'da bulunan ve Çinli lider Xi Jinping'i iki yıl önce bir ziyaret sırasında ağırlamak için inşa edilen Kumsusan Guesthouse, grubun müzik videolarından en az birinde yer almış gibi görünüyor.

Haber sitesine göre, bir gölün ve çok sayıda saray binasının bulunduğu geniş arazi aynı zamanda Kim'in 11 Temmuz'da grupla tanıştığı yerdi. Toplantıdan alınan resimlerin analizi, kırmızı kanepeler ve tablolar içeren iç mekanın, Jinping'in 2019'da orada kaldığı süre boyunca aynı olduğunu gösteriyor.

Grup tarafından yayınlanan dört yeni müzik videosunda müzisyenler, 2018'de Güney Kore ve Küba başkanlarının kaldığı Paekhwawon Guesthouse'da çalarken görülüyor.

Grup üyeleri, sarayın lüks salonlarında ve odalarında, ayrıca büyük bir çeşme ve özel gölün önündeki arazide çalarken görülüyor. Müzisyenler ayrıca sarayın bahçesinde dinlenirken ve birlikte müzik yazarken de görüntülendi.

Gruba sadece kliplerini çekmek için saraylara giriş izni verilirken, Kim ile Kumsusan Konukevi'nde buluşmaları, sarayda sadece bir fotoğraf çekimi için değil, daha kalıcı bir ziyaret için gelindiğini gösteriyor.

Haberde ayrıca, "Müzik grubuna devlet tarafından bir hediye olarak bu yerlere mevsimlik erişim için uzun süreli ikamet izni verilmiş olabilir" ifadelerine yer verildi.

Müzisyenlere ayrıca, Kim ve iktidar partisi tarafından propagandalarını yaymak ve diktatöre olan bağlılığı artırmak için önemli bir araç olarak görüldüğü için özel önem atfediliyor.

RUSYA'YI REDDETTİ 

18 ayını dolduran koronavirüs salgınında şimdiye kadar tek bir vaka bile açıklamayan Kuzey Kore, yaşanan tarihi krizin ortasında bir kez daha Rusya'ya ret yanıtı verdi. Ülkesinde neredeyse bir buçuk yıldır karantina uygulayan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Haziran ayındaki İşçi Partisi toplantısında gıda sıkıntısı olduğunu ilk kez kabul etti.

Haziran ayının sonuna gelindiğinde ise Kim birçok üst düzey yöneticisini pandemi önlemlerini yeterince uygulamadıkları gerekçesiyle kovdu, "Yetkililer büyük bir kazaya yol açtı" dedi.

ZAYIFLADIĞI HABERLERİ GÜNLERCE KONUŞULDU 

Sert kapanma tedbirlerinin aşırı açlığa yol açtığı Kuzey Kore'nin çılgın lideri Kim Jong-un'un zayıflamış görüntüsü günlerce konuşulurken, resmi televizyon akıllara zarar haberler yayınladı.

Resmi televizyona konuşan Kuzey Koreliler, liderleri Kim'in zayıflaması nedeniyle üzgün olduklarını söyledi. Kim, yine geçen ay halkından gelmiş geçmiş en kötü sonuca hazırlanmalarını istedi.

Kuzey Kore koronavirüsü durdurmak için Çin sınırını tamamen kapattı. Bunun sonucu olarak ülkenin Çin ile ticareti sekteye uğradı. Pyongyang yönetimi, gıda, gübre ve yakıt konularında Çin'e bağımlı.

LAVROV TEKLİFİ YİNELEDİ 

BBC, Pyongyang'ın bir diğer müttefiki Rusya'nın koronavirüs aşısı gönderme teklifini yinelediğini ancak Kuzey Kore'nin söz konusu öneriyi tekrar geri çevirdiğini bildiriyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Çarşamba günü bir kez daha Kuzey Kore'ye seslendi ancak Moskova beklediği yanıtı alamadı. Kuzey Kore, diğer ülkelerden gelen yardım tekliflerini de kabul etmiyor.

BBC MUHABİRİ BICKER: KRİTİK AYLAR BAŞLIYOR 

BBC'nin Seul muhabiri Laura Bicker'in analizine göre, ülkedeki krizin ne kadar büyüyeceği, önümüzdeki birkaç ay içinde yaşanacak gelişmelere bağlı olacak: "Kim Jong Un'un orduya ambardaki ürünlerini halka dağıtma emri verdiği düşünülüyor.

Dün yayınlanan bir BM raporu, ülkenin bu yıl yaklaşık 860 bin tonluk bir gıda kıtlığıyla karşı karşıya olduğunu ve ülke çapında 'sert bir dönem' öngördüğünü belirtti.

Açık olalım, bu hiçbir şekilde 1990'larda görülen kıtlık seviyelerinin yakınından bile geçmiyor ancak gıda stokları azalıyor ve yaygın hale gelen açlığı önlemek için sonbahar hasadının iyi gitmesi gerekiyor.

HİÇBİR İŞARET YOK 

Geçen yıl bir dizi tayfun tarlaları sular altında bıraktı ve ekinleri yok etti. Kuzey Kore daha fazla doğal afeti kaldıramaz. Bu krizden çıkmanın yollarından biri, Covid-19'a karşı ülkedeki insanları aşılamak olacaktır.

Böylece rejimin sınır kısıtlamaları kalkacak, ticaret yeniden başlayacak ve hatta belki önerilen yardımları da kabul edecekler. Buradaki lojistik meseleleri bir dizi uzmanla tartıştım. Bu uzmanlar, Kuzey Kore'nin isteksizliğinin aşıyı taşımak için soğutma tesislerinin eksikliği ve yabancıların ülkeye girişine izin verme korkusundan kaynaklanabileceğini öne sürdü.

Bunların tartışılıp üstesinden gelinebilecek sorunlar olduğu söylendi. Öte yandan şu anda Pyongyang, harekete geçmeye istekli olduğuna dair hiçbir işaret göstermiyor. Bu arada, rejimin bir kez daha kendi kendine yetmekte ısrar etmesi, halkının aç kalması anlamına geliyor."

YÖNETİCİLERİNİ KOVDU 

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Haziran ayı sonunda koronavirüs nedeniyle birçok parti yetkilisini kovdu. Kim'in tepkisi, koronavirüs salgının ülkenin kurduğu 'savunma hattı'nı aşmış olabileceği endişesi yarattı.

Yetkilileri 'kabiliyetsizlik' ve 'pasif kalıp kendilerini korumaya çalışmakla' suçlayan Kim, "Organizasyonel, materyel, bilimsel ve teknolojik önlemler için çağrılar yapan önemli parti kararlarını dikkate almayarak yetkililer büyük bir kazaya yol açtı ve ülke ile halkının güvenliği için büyük bir risk yarattı. Bu önlemler dünyada süren sağlık krizine karşı atılmış epidemi karşıtı adımlardı" dedi.

DEVLET TELEVİZYONUNDAN İTİRAF 

Yaklaşık iki ay önce, Mayıs ayında ortadan kaybolup bir ay sonra ortaya çıkan Kuzey Kore lideri hakkında iddialar dünya gündemine bomba gibi düşmüştü. Geçen yıl 140 kilo olduğu düşünülen Kuzey Kore liderinin yeni görünümü, sağlığıyla ilgili spekülasyonları artırdı.

Daha önce Kim'in öldüğüne dair iddialar ortaya atılmış hatta sahte görüntüler bile yayınlanmıştı. Bir ayın ardından iktirdaki Kuzey Kore İşçi Partisi'nin toplantısında konuşan Kim Jong-un'un bir hayli zayıfladığı dikkat çekmişti.

Neredeyse on yıl önce ülkenin lideri olduğundan bu yana fiziksel görüntüsüyle tüm dünyanın ilgisini çeken Kim'in fotoğraflarını analiz eden NK News, Kuzey Koreli liderin "önemli miktarda kilo verdiğinin" altını çizmişti.

Seul merkezli haber sitesi, 37 yaşında olduğuna inanılan Kim'in, 12 bin dolar değerinde olduğu tahmin edilen favori saatinin kayışını sıktığını gösteren büyütülmüş görüntüler yayınlamıştı.

Fotoğraflar, Kim'in sol bileğinin bu yılki halinin, mart ayı ve Kasım 2020'de çekilen benzer görüntülerden çok daha ince olduğunu gözler önüne seriyordu. Babası Kim Jong-il'i Aralık 2011'de kalp krizinden yitiren Kim'in ağır bir sigara tiryakisi olduğu belirtilirken, kilosuna ve yaşam tarzı nedeniyle sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği belirtilmişti.

Kuzey Korelilerle Kim'in zayıflaması üzerine röportaj yapan resmi televizyonun haberi, ülke liderinin kilo kaybını ilk defa doğrulaması olarak kayıtlara geçti. Söz konusu adım ayrıca, Kuzey Kore lideri ile ilgili 'hasta adam' tartışmalarını da bir kez daha gündeme getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.