Hava Durumu

Kırgızistan, Bursa Fahri Konsolosu Bilal Tutuş oldu!

Öztutuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı, Ak Parti Bursa Tanıtım Medya Birim Başkan Yardımcısı Bilal Tutuş, Kırgız Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2021 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2021 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kırgızistan, Bursa Fahri Konsolosu Bilal Tutuş oldu!

Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde Kırgıziztan Büyükleçisi Kubanıçbek Ömüraliyev'in konuğu olan Bilal Tutuş, Kırgızistan, Türkiye arasında iş geliştirme kapsamında çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini dile getirdi.

SANAYİDE ARA MALLARIN TEDARİKİNDE KOLAYLIK

İki ülkenin sanayisi adına önem arz eden hammadde ve ara mallarının aktarımının ve ticaretinin bürokratik, ekonomik ve lojistik açıdan kolaylaştırılması için çalışacaklarını ifade eden Tutuş; Sanayi, İnşaat gibi lokomitif sektörlerin iki ülke arasındaki pazar paylarının artırılmasına yardımcı olacaklarını söyledi.

TEKNOLOJİ TRANSFERİ

Tutuş ayrıca Türkiye ve Kırgızistan'ın bazı sektörlerdeki rekabet gücünü artırmak amacıyla, yatırımlarının iki ülke ve çevre ülkelerine kaydırılmasına yardımcı olmanın yanında iki ülke arasında teknoloji transferinin gerçekleştirilmesinin de önemli olduğunu ifade etti. 

TURİZM İŞ BİRLİĞİ

İki ülke açısından Turizm gelirlerininin önemine dikkat çeken Kırgız Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Bilal Tutuş, milli ekonomiler için son derece önemli olan Turizm sektörünün verimli bir sektör haline gelmesi adına Kırgızistan'ın turizme elverişli tüm potansiyelini aktif hale geçirebilmek için ulaşım, iletişim, reklam ve tanıtım gibi konularda her türlü yatırımın yapılabilmesine katkı sağlayacaklarını aktardı.

Bilal Tutuş, Konsolosluk faaliyetlerini yerine getirirken "kurumsal kültürü önemsemek ve geliştirmek", "insani ve girişimci diplomasi yürütmek", "sorumluluk bilinci ve hesap verilebilirlik", "vatandaş ile kolay iletişim ve erişilebilir olmak", "liyakat, uzmanlaşma ve yetkinlik", "inisiyatif alabilen çok yönlü çalışma anlayışı", "işbirliği yapmak, katılımcılık ve takım çalışması", "yenilikçi olmak ve küresel gelişmeleri takipçilik", "güvenirlilik, şeffaf ve demokratik olmak", "temel insan haklarına ve değerlerine uygun davranmak" gibi temel değerlere hassasiyet göstermenin önemine vurgu yaptı.

TİCARİ İŞ BİRLİĞİ

Ömüraliyev Kırgızistan, Türkiye'nin kardeş olduğunu ve her iki ülke arasında dostane ilişkilerin uzun süredir var olduğunu ifade etti.

Dış ticaret, Tekstil, dokuma, iplik üretimi, akaryakıt alanlarındaki yatırımlarının yanında Sasa Distribütörü olan Bilal Tutuş, bu görevin verilmiş olmasından dolayı mutluluk duyduğunu, iki ülke arasında zaten devam eden ilişkilere özellikle ticari ve bürokratik anlamda katkıda bulunmaktan kıvanç duyacağını dile getirdi.

Bursa Fahri konsolosu olarak Kırgizistan, Türkiye arasında İş Geliştirme kapsamındaki projelere değinen Tutuş, bu konuda her türlü fedakarlığa hazır olduklarını aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.