Hava Durumu

Kırım'ın Acısı Bursa'da sahneye taşındı

Şef Dr. Aysel Gürel yönetimindeki Nilüfer Kadın Korosu, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi yararına sahneye çıktı. Geceye katılanlar unutulmaz anlar yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kırım'ın Acısı Bursa'da sahneye taşındı

Kırım'da "Bala Bahçası" adı verilen anaokulunun yapımına destek için Ataevler Uğur Mumcu Sahnesi'nde gerçekleşen "Ey Güzel Kırım" konserini İstanbul, Ankara, Eskişehir, Düzce, Kocaeli, İzmir, Balıkesir, Sakarya, Çiftlikköy, Yalova ve Gebze'den Kırım dernekleri yöneticileri de konuk olarak izledi. 1944 Kırım Sürgünü'nde yaşanan acıların dile getirildiği konserde Emel Beki, Figen Şenyüz, Gülay Sürücü, Aynur Öztan, Sevilay Devcan, Fatma Sevik, Seyhan Balkal solist olarak görev yaptı.

FİNAL 'Çİ BÖREK'LE

Şef Dr. Aysel Gürel solo olarak "Ey Güzel Kırım" şarkısını seslendirirken, Şef Kenan Gürel ve Bursa Kırım Türkleri Derneği Başkanı Yunus Güneri de Kırım türküleriyle koroya destek verdi. Danslarıyla konsere renk katan İrem İdeal ve Saadet Çağman da büyük alkış topladı. Kırım Tatar düğünlerinin vazgeçilmezi kabul edilen "Sit Osman Saray" ile başlayan konserin finali ise yine çok ünlü bir türkü olan "Çi Börek" ile yapıldı.  Konser sonunda Nilüfer Belediye Başkan Danışmanı Sibel Özer Başkan Mustafa Bozbey'in selamlarını ileterek Şef Dr Aysel Gürel'e çiçek verdi.  Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Yunus Güneri de konserden elde edilen gelirin anaokulu yapımında harcanacağını belirterek teşekkür etti.

Şef Aysel Gürel, Annelerin Mehmetçik Marşı'nın notaları ve sözlerinin yer aldığı albümü Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven'e armağan etti.

MEHMETÇİK'E ARMAĞAN

Konserin bir başka sürprizi ise Nilüfer Kadın Korosu'nun Anneler Günü'nde Mehmetçiğe armağan ettiği "Annelerin Mehmetçik Marşı"nın bir kez daha seslendirilmesiyle yaşandı. Konseri izleyen Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, bu marşı Mehmetçik'e armağan eden Şef Dr. Aysel Gürel'e Vakıf Genel Müdürü Em. Tümgn. Yaşar Bal adına teşekkür beratı verdi. Şef Aysel Gürel de, çok uzun yıllar yaşamasını ve söylenmesini temenni ettiği marşın notaları ve sözlerinin yer aldığı albümü Güven'e takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.