Kandil günü evinizi mis gibi kokularla doldurup, sevdiklerinizle paylaşmak için leziz kandil simitleri yapabilirsiniz. Peki, tam ölçülü kandil simidi nasıl yapılır?
Haber Giriş Tarihi: 27.03.2021 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2021 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kandil günleri ikramsız geçmez. Mübarek gececi idrak ederken eşe, dosta leziz simitler ikram edebilirsiniz. Peki, kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi
Malzemeler:
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta (Beyazı dışı için kullanılacak)
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Susam
Kandil simidi nasıl yapılır?
Bir yoğurma kabının içerisine yumurta sarısı, yoğurt, sıvıyağ ve tereyağı iyice karıştırılır.
Ardından karışıma sirke, tuz, şeker ilave edilir.
Kabartma tozu ve mahlep elenerek karışıma eklenir.
Sonra ise elenmiş un azar azar ilave edilir.
Hamurdan küçük parçalar koparıp halka şekli verdiğiniz simitleri önce yumurta akına ardından susama batırıp tepsiye yerleştirilir.
Simitlerinizi 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kıyır kıyır kandil simidi tarifi!
Kandil günü evinizi mis gibi kokularla doldurup, sevdiklerinizle paylaşmak için leziz kandil simitleri yapabilirsiniz. Peki, tam ölçülü kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil günleri ikramsız geçmez. Mübarek gececi idrak ederken eşe, dosta leziz simitler ikram edebilirsiniz. Peki, kandil simidi nasıl yapılır?
Kandil simidi tarifi
Malzemeler:
100 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 adet yumurta (Beyazı dışı için kullanılacak) 1 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı yoğurt 5 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı mahlep 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un SusamKandil simidi nasıl yapılır?
Bir yoğurma kabının içerisine yumurta sarısı, yoğurt, sıvıyağ ve tereyağı iyice karıştırılır.
Ardından karışıma sirke, tuz, şeker ilave edilir.
Kabartma tozu ve mahlep elenerek karışıma eklenir.
Sonra ise elenmiş un azar azar ilave edilir.
Hamurdan küçük parçalar koparıp halka şekli verdiğiniz simitleri önce yumurta akına ardından susama batırıp tepsiye yerleştirilir.
Simitlerinizi 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hayırlı kandiller...
En Çok Okunan Haberler
Tayvan’da 6.1 büyüklüğünde deprem
Dışişleri Sözcüsü Keçeli açıkladı: Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı!
Sağlık Turizmi Acentası Açmak
Bursa'da 65 adet suç kaydı bulunuyordu! Jandarma yakaladı
Minik Timsahlara tam destek!
Bakan Bak'tan, Ergin Ataman'a destek
Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a "Fahri Profesörlük" ünvanı