Hava Durumu

Kızılay Başkanı'na sert tepki: 'Vergi kaçakçılığına aracılık ediyor...'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te yaptığı basın toplantısında, "Devletin parasını yetkisiz kullanma cüretini gösteriyor. Kızılay'ın vergi kaçakçılığına aracılık etmesinde hile olduğu çok açıktır. Bu Kızılay Başkanı'nın ilk vukuatı değildir. Kızılay müdahale edilmesi gereken bir yerdir. Kızılay'ın yönetimi ile birlikte istifa etmelidir. " dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2020 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2020 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kızılay Başkanı'na sert tepki: 'Vergi kaçakçılığına aracılık ediyor...'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Altay, "Kızılay'ın böyle bir hırsızlığı dahil olması vahim. Devletin parasını bağış yapmak suretiyle kendine prim sağlıyor. Devletin parasını yetkisiz kullanma cüretini gösteriyor. Kızılay'ın vergi kaçakçılığına aracılık etmesinde hile olduğu çok açıktır." dedi.

Altay, "Bu Allah'tan korkmamak, kuldan utanmamaktır. Bu durum Türkiye'yi şok etmiştir. Kamuoyunun zararına çalışan yaftasını tabelasına çıkmıştır. Kızılay'ın başına bu kadroların geçmesi için baskıyı uygularsanız böyle tatsız bir durumla karşı karşıya kalırsınız. Bu Kızılay Başkanı'nın ilk vukuatı değildir. Kızılay müdahale edilmesi gereken bir yerdir. Kızılay'ın yönetimi ile birlikte istifa etmelidir. Kızılay Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kerem Kınık'ın değildir. Kızılay'ın daha fazla kirlenmesine CHP'nin rızası yoktur. Yeni Deniz Feneri oluşumlarını izin vermeyiz. Paşa paşa hesap vereceksin Erdoğan." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Elazığ depreminin ardından para yardımı çağrısıyla tepki çeken Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağışa ilişkin açıklamalarda bulundu. Kınık, "Başkent Gaz Kızılay'ın daimi bağışçılarından biri, neredeyse bütün bağışlarını bizim üzerimizden yapıyor. Bu protokolün daha önce başka örnekleri oldu. Tamamen yasaldır, bu bir şartlı bağıştır. Vergi kaçırmak farklıdır, vergiden kaçınmak farklıdır. Devlet yasal olarak size bir imtiyaz vermiş, mesela bir eğitim kurumu yapıyorsanız bana vergi vermek yerine bu yardımı yapan kuruluşlar üzerinden bu yatırımı yapabilirsiniz diyor devlet" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.