Hava Durumu

KKTC Cumhurbaşkanı ve Çavuşoğlu'ndan Cenevre açıklaması!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu canlı yayında Cenevre'deki Kıbrıs zirvesine dair açıklamalar yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2021 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2021 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
KKTC Cumhurbaşkanı ve Çavuşoğlu'ndan Cenevre açıklaması!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu canlı yayında Cenevre'deki Kıbrıs zirvesine dair açıklamalar yapıyor.

#Canlı: KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cenevre'de ortak basın toplantısı düzenliyor https://t.co/qjLpxqAyjV

-- AA Canlı (@AACanli) April 29, 2021

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın açıklamaları şöyle:

Şu anda bir zemin olmayabilir ama ilerleyen süreçte nasıl bir zemin olacak bakacağız. Uluslararası olarak tanımadan bizim masaya oturmamızın hiçbir anlamı olmayacak. Eşitlik olabilmesi için iyi niyetinin olmadığını bugün yine gördük. Kıbrıs Rum tarafının açık açık söylediği, şu anki Kıbrıs Cumhuriyeti'nin aynen devam etmesi. Günün sonunda Türkiye ile bağlarının koparılması düşünülüyorsa, burada Türkiye'nin bu oyuna gelmeyeceğini düşünüyoruz. Kıbrıs ne eski Kıbrıs, Doğu Akdeniz ne eski Doğu Akdeniz'dir.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

Toplantının amacı ortak müzakere için yeni bir zemin arayışıydı. Egemen eşitliğe dayalı çözümü yazılı ve sözlü olarak konuştuk, KKTC'nin çabalarına da tam destek verdik.

Rum tarafının Ada'nın tek taraflı hakimi gibi davrandığını biz de söyledik. Yeni düzenin artık iki devlet arasında olması gerektiğini söyledik. Kıbrıs Türklerinin statüsünün belirsiz kalacağını da özellikle belirttik. Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı egemen eşitliğe karşı çıktı. Anastasiadis, Eşitlik verilirse, ortaklık işlevi olmaz' lafını tekrarladı, ayrıca BM Genel Sekreteri Guterres'in önerilerini de sık sık reddetti. Tatmininin limitini alaycı şekilde sorduk, tabi cevap veremediler, üstten üstten konuşmaya çalıştılar ve Sayın Tatar ve bizden gerekli cevapları aldılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.