Kolaylı, hayatı boyunca halkın doğru bilgiye ulaşması için araştırmacı gazetecilikten ödün vermeden çalışan gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu, katledilişinin 28. yılında saygıyla andıklarını söyledi. Kolaylı şöyle devam etti:
"Basın tarihimize baktığımızda çok üzücüdür ki; onlarca suikast gerçeğiyle yüzleşiriz. İlk basın şehidimiz olan Hasan Fehmi'den Uğur Mumcu'ya, Taner Kışlalı'dan, Abdi İpekçi ve Çetin Emeç'e kadar onlarca meslektaşımız hain suikastlar sonucu öldürüldü. Basın tarihimizin en acı suikastlarından biri, 24 Ocak 1993 tarihinde, Ankara'da yaşandı. Araştırmacı, hukukçu, gazeteci ve yazar meslektaşımız Uğur Mumcu, aracına konan bombanın patlatılması sonucu haince öldürüldü.
Gerçekleri korkusuzca yazan kalemi susturuldu. Bu hain suikast kendisini çok sevdiği halkından koparsa da, Uğur Mumcu'nun gazetecilik idealleri genç kuşaklara miras kaldı. Basınımızın içinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen genç meslektaşlarımızın Uğur Mumcu'nun gazetecilik ideallerini gururla takip ettiğini büyük bir mutlulukla izliyor, gurur duyuyoruz. Ölüm yıl dönümünde saygıyla andığımız Uğur Mumcu Türkiye'nin gerçek aydınıydı. Meslektaşımız Uğur Mumcu; haksızlığın ve hukuksuzluğun ve özellikle Fetullahçı Terör Örgütü'nün üzerine korkusuzca gidiyordu.
Cumhuriyet'in, Atatürk ilkelerinin ve özgürlüğün yorulmaz savunucusu olan Uğur Mumcu'nun katledilişinin ardından 28 yıl geçmesine rağmen, kanlı suikastın aydınlatılamamış olmasının üzüntüsü içindeyiz. Hayatı boyunca halkın doğru bilgiye ulaşması için gazetecilikten ödün vermeyen meslektaşımız Uğur Mumcu'yu, saygı ve rahmetle anıyor, fedakârca habercilik yapan meslektaşlarımızın susmayacağını, susturulamayacağını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."
En Çok Okunan Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kademeli normalleşmenin ele a...
Doğalgaza beklenen zam geldi!Doğal gazda mart ayında geçerli olacak fiyat tarifel...
Koronavirüsle mücadelede kritik gün! Yeni dö...Koronavirüsle mücadelede yerinde karar dönemi bugün ...
Beklenen depremin büyüklüğünü açıklayıp uyar...Jeofizik Yüksek Mühendisi Övgün Ahmet Ercan İstanbul...
Bursa'da akılalmaz olay! 'Telefonla çok oynu...Bursa'da bir kişi, telefonla çok oynadığını iddia et...
Gökyüzündeki parlama sonrası buldu! 20 bin d...Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan Yaşar Aktaş, geçen ...
Kan donduran olay! Allah yolunda kurban edec...Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Devlet Hast...
Bursa'da tüm kademelerde yüz yüze eğitim baş..."Bursa'da okullar açılıyor mu?" sorusu cevabını buld...
İçişleri Bakanlığı duyurdu! Saat 24.00'e kad...İçişleri Bakanlığı, Vergi borcu yapılandırmasının so...
Türkiye'nin 2020 yılı büyüme rakamları açıkl...Türkiye'nin 2020 yılı 4. çeyrek büyüme rakamları açı...
Bursalılar dikkat! Kandırılmayın...Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu Genel B...
FETÖ'nün bilgilerini depoladığı programın şi...Örgütün sivil imamlarının kendilerine bağlı jandarma...
İşte madde madde kademeli normalleşme!Beştepe'de 3,5 saat süren Kabine toplantısının ardın...
Ermenistan'da hükümet binasına baskın!Gerilimin ve tansiyonun son haftalarda tavan yaptığı...
15 yıl süren hukuk mücadelesi: Kopan kol dav...Şehirlerarası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu mey...