Hava Durumu

Kompresör ile makatına hava bastılar, vücudu balon gibi şişti: 'Yaktılar gençliğimi'

Manisa'nın Selendi ilçesinde iki arkadaşı tarafından makatından kompresör ile hava verilen 17 yaşındaki genç hastanelik oldu. Tüm iç organları hava ile dolan gencin vücudu balon gibi şişerken panikleyen E.K. ve N.K., havayı çıkarmaya çalıştı. Hastaneye kaldırılan H.Y. 7 saatlik ameliyata alındı. Gözaltına alınan şüpheliler serbest bırakılırken talihsiz genç, 'Asker olmak istiyordum hayallerim yıkıldı. Yaktılar gençliğimi' diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2019 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2019 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kompresör ile makatına hava bastılar, vücudu balon gibi şişti: 'Yaktılar gençliğimi'

Olay, 7 Ekim Pazartesi günü Manisa'nın Selendi ilçesi sanayi sitesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 17 yaşındaki H. Y., eğitim amaçlı staj yaptığı Selendi Sanayi Sitesindeki iş yerine giderken motosikletinin lastiği patladı. Lastiği tamir ettirmek isteyen H.Y.'nin, babasına ait lastikçi dükkanında çalışan arkadaşı E.K.'nın yanına gitti. Lastiği tamir ettirmek için dükkana giden H.Y. burada yaklaşık 4-5 saat oyalandıktan sonra H.Y. ve E.K.'nın ortak arkadaşları N.K. da dükkana geldi.

Burada bir süre sohbet eden 3 arkadaş daha sonra şakalaşmak maksadıyla güreşti. Şakalaşma sonrası E.K. lastik şişirmede kullanılan kompresörle arkadaşı H.Y.'nin kirlenen üzerindeki tozu atmak istedi.

YERE YATIRIP KOMPRESÖR İLE MAKATINA HAVA BASTILAR

Hava basıncının yetersiz olduğunu fark eden E.K. kompresörün ucuna basıncı arttıran yaklaşık 5 santimetrelik aparat taktı. H.Y.'nin üzerindeki tozları kompresör yardımıyla temizleyen E.K., daha sonra diğer arkadaşı N.K.'nın da yardımıyla H.Y.'yi yere yatırarak etkisiz hale getirdi. E.K. etkisiz hale getirdikleri arkadaşları H.Y.'nin makatından kompresör ile hava verdi.

VÜCUDU BALON GİBİ ŞİŞTİ

Tüm iç organları hava ile dolan H.Y.'nin vücudu balon gibi şişerken panikleyen E.K. ve N.K., havayı çıkarmaya çalıştı. Dükkana gelen başka biri, H.Y.'nin acı içerisinde kıvrandığını fark ederek kendi aracıyla Selendi Devlet Hastanesine götürdü.

7 SAAT SÜREN AMELİYATLA MESANESİ TORBA İLE DIŞARI ALINDI

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından H.Y. önce Salihli Devlet Hastanesi ardından da Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine sevk edildi. Bağırsakları ve bazı iç organları zarar gören H.Y., burada yaklaşık 7 saat süren ameliyata alındı. Ameliyatın ardından bir süre yoğun bakımda tedavi gören Yeşilkula'nın mesanesi bir torba ile dışarı alınarak taburcu edildi.

ÖMÜR BOYU BAKIM HASTASI OLARAK KALDI

Mesanesi vücudunun dışındaki bir torbaya bağlanan Yeşilkula 3 ay sonra yeniden ameliyata alınacak. Yaşanan olay sonrası Yeşilkula'nın bakım hastası olarak yaşamını sürdüreceği öğrenildi.

ŞÜPHELİLER SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan şüpheli E.K.'nın yaşanan olay sonrası Yeşilkula'nın hastaneye götürüldüğü sırada "Ben tost yedim de zehirlendim de, yalan söyle, bizim de başımızı yakma" dediği öğrenildi. Yeşilkula'nın vücuduna hava basan E.K. ve yardım eden N.K. ise savcılık tarafından alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

'HAVA BASTIĞIMI SÖYLEME, BAŞIMI YAKMA'

Olayı anlatan H.Y., "Şakayı abarttılar, eşek şakasına çevirdiler. Birbirimizle kavga yaparken onlar zorla beni yere yatırdı. Biri elimi tuttu, biri de zorla makattan hava bastı. Sonra olay yerinden kaçtılar. Sonra lastikçi dükkanına müşteri geldi. Bunlar müşteri gelince havayı basan çocuklar da geri geldiler ve beni hastaneye götürdüler. Hastaneye giderken hava basan çocuk bana 'Yemek yedik, yemekten zehirlendik, hava bastığımı söyleme, başımı yakma' dedi. Manisa'da ameliyat oldu. 3 ay sonra yeniden ameliyat olacağım. Torbayı içeri alacaklar" dedi.

'ASKER OLMAK İSTİYORDUM, YAKTILAR GENÇLİĞİMİ'

Olayla ilgili resmi makamların ilgilenmediğini savunan H.Y., "Olayla ilgilenmiyorlar. Bunu yapanlar dışarıda geziyor. Onları gördükçe psikolojim bozuluyor. Ceza almalarını istiyorum kendilerinden şikayetçiyim. Asker olmak istiyordum hayallerim yıkıldı. Yaktılar gençliğimi" diye konuştu.

'ÇOCUĞUM OKULA GİDEMİYOR'

Çocuğunun hayallerinin yıkıldığını söyleyen Anne Y., "Bunu yapanlar geziyor. Çocuğumu bu hale getirdiler, ilgilenen yok. Buradan Cumhurbaşkanına duyuruyorum, benim çocuğuma bunu yapan yarın başkasının çocuğuna da yapar. Böyle olmasın. Benim çocuğum hayaller kuruyordu. Ben çocuğum için hayaller kuruyordum. Ama çocuğumun hayallerini yıktılar. Böyle olmasın, başkalarının yürekleri yanmasın. Benim yüreğim yandı. Benim çocuğumun hayatı bitti. Gereği neyse yapılsın, şikayetçiyim. Benim çocuğuma bunu yapan dışarıda geziyor. Benim çocuğum arkadaşlarıyla çıkamıyor, okuluna gidemiyor" ifadelerini kullandı.

BABA K.Y.: ADALET İSTİYORUM

Oğlu H.Y. için adalet isteyen baba K.Y., "Ben çocuğumun hakkını arıyorum, arayacağım. Başka çocuklar böyle olmasın. Bu çocuk sanayiye lastik yaptırmak için gitmiş orada bu çocuğa zorla dövmüşler, yere yatırmışlar. Ben gereken neyse büyüklerimden yapılmasını istiyorum. Ben savcının yanına gittiğimde 'Ben bu çocuğu tutuklamayacağım' dedi. Bu çocuk neden tutuklanmıyor? Benim çocuğumun canı o kadar hafif mi? Bir hayvanın bile hakkı aranıyor. Ben adalet istiyorum. Çocuğumun hakkını arıyorum. Gereken neyse yapılsın" dedi.

Olayın şüphelilerinin ceza almasını isteyen baba Y., "Benim çocuğum 4 gün yoğun bakımda yattı. 20 gün hastanede yattı. Karşı tarafın bir cezası varsa hakkı neyse cezasını çekmesini istiyorum" diye konuştu.

'KOMPRESÖR SİLAH SAYILMALI'

Kamu vicdanı ve ceza adaleti açısından gereğinin yapılmasını talep ettiklerini belirten ailenin avukatı Cem Kalsen, "Toplanılmayan deliller ve toplanılması gereken emanete alınması gereken delillerin bir an önce toplanıp sürecin hızlandırılması gerekiyor. Aile ve Hikmet mağdur durumdadır. Orayın sorumluları, şüphelileri için gereken sürecin başlatılması gerekiyor. Bölgedeki kamu vicdanı ve ceza adalet açısından gerekenin yapılması talep ediyoruz" dedi.

H.Y. üzerinde kullanılan kompresörün silah sayıldığını belirten Avukat Kalsen, "Taksirle yaralamadan süreç işletiliyor. Ama bizlerse daha farklı suçlardan dolayı soruşturmanın yürütülmesi gerektiği kanaatindeyiz. Şu aşamada kompresör silah sayılmaktadır. Çünkü mağdurun vücudunda oluşturduğu tahribat ve organ kaybından kaynaklı olarak kompresörün cihazıyla birlikte komple emanete alınması ve silah olarak değerlendirilmesi kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

H.Y. ve ailesi olayın sorumlularının ceza alması için mücadele başlatmaya hazırlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.