Hava Durumu

Komşuda yangın var!

Yunanistan'ın Evia adasındaki orman yangınları büyümeye devam ediyor. Kuvvetli rüzgarlar alevleri köylere doğru sürüyor. Adada iki noktada çıkan yangınlar nedeniyle onlarca ev iş yeri kül olurken 2 binden fazla kişi tahliye edildi. Yerel yetkililer uçak ve helikopter çağrısı yaptı. Öte yandan Yunanistan, sıcaklıkların 45 dereceye yükseldiği son 30 yılın en şiddetli sıcak hava dalgasını yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2021 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2021 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Komşuda yangın var!

Yunanistan'da orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Yalnızca Evia ve Attica adalarından 25 bin hektardan fazla bir alanın yandığı belirtilirken, adaların sakinleri deniz yoluyla güvenli bir yere gitmeye çalışıyor. 

YETERLİ YARDIM GÖNDERİLMEDİ

Evia adasından şimdiye kadar iki binden fazla kişi tahliye edildi ve yaşlı sakinler feribotlara taşındı. Yerel yetkililer, yangınlarla mücadele için yeterli yardımın gönderilmediğini ve adanın bazı bölümlerinin çoktan yok edildiğini de sözlerine ekledi.

SON 30 YILDAKİ EN YÜKSEK SICAKLIKLAR

Bununla birlikte Yunanistan, sıcaklıkların 45 dereceye yükseldiği son 30 yılın en şiddetli sıcak hava dalgasını yaşıyor. Ülkede son günlerde çok sayıda orman yangını çıktı. Atina'nın kuzey banliyösünde bir yangının ise kontrol altına alındığı belirtildi. Atina'nın kuzeyindeki ve doğusundaki büyük bir ada olan Evia'd ise devam eden iki yangın binlerce hektarlık arazinin yanı sıra onlarca ev ve işyerini yok etti. İtfaiyeciler, adadaki bazı köylerde yangınları körfezde tutmak için mücadele ediyor. 

"TÜM ALAN YOK OLDU"

Diğer taraftan, adada alevler yükseldikçe, bölge sakinleri ve yetkililer daha fazla yardım çağrısında bulunuyor. Evia'nın kuzeyindeki Istiaia belediye başkanı Giannis Kontzias, "Artık çok geç, tüm alan yok oldu. Daha fazla uçak ve helikoptere ihtiyacımız var" dedi. Ancak Sivil Savunma Şefi Nikos Hardalias, uçakların yangınların neden olduğu görüş mesafesinin azalması da dahil olmak üzere onlarca zorluklara karşılaştığını söyledi. Yunanistan'ın yardım çağrısına Fransa, Almanya ve İngiltere de dahil olmak üzere birçok ülke yanıt verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.