Hava Durumu

Konya'da aile katliamı! 7 kişi silahlı saldırıda öldü

Konya'nın Meram ilçesinde aynı aileden 7 kişi evlerinde vahşice öldürüldü. Silahlı saldırı sonucu öldürülenlerin yakınları olay yerinde sinir krizi geçirirken polis ekipleri geniş çaplı araştırmasını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2021 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2021 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Konya'da aile katliamı! 7 kişi silahlı saldırıda öldü

Olay, dün akşam saat 18.50'de Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişi öldürüldü. Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ekipler hayatını kaybedenlerin Yaşar Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Sibel Dedeoğulları olduğunu belirledi.

Durumu haber alan ölenlerin yakınları olay yerinde fenalık geçirdi. Fenalaşan 1 kişi ambulansa alınarak tedavi altına alındı. Yakınları olay yerinde, "Hepsi gitti" diyerek ağırlar yaktı. Polis ekipleri ölenlerin çevredeki yakınlarının eve yaklaşmamalı için tedbir aldı. Evde çok yönlü inceleme devam ediyor.

KONYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Konya Valiliği'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "30.07.2021 günü saat 19:00 sularında Meram ilçemizde meydana gelen elim olayda, maalesef aynı aileden 7 kişi silahla öldürülmüştür. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Olay ile ilgili soruşturma tüm imkanlar seferber edilerek çok yönlü olarak devam etmektedir. En yakın zamanda olayın failleri yakalanarak adalete teslim edilecektir." denildi.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de olay yerine gelerek incelemede bulundu.

AİLE DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRADI

24 yıldır Meram'da yaşayan Dedeoğulları ailesinin daha önce de saldırıya uğradığı öğrenildi. Aileye en son 12 Mayıs akşamı komşuları ve komşularının akrabalarının bulunduğu belirtilen 60 kişilik grup tarafından taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırı düzenlendiği öğrenildi. Bu saldırının olduğu akşam evde bulunan 4'ü kadın 7 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Olaydan iki gün sonra 14 Mayıs'ta gözaltına alınan 10 kişiden 6'sı tutuklanmıştı. Haziran ve Temmuz aylarında tutuklular serbest bırakılmıştı.

BAKAN SOYLU: İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ BİR DAVRANIŞ ŞEKLİ

İki aile arasında 11 yıldır devam eden bir husumetin olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katliamı, "Kadınlara silah çekilmiş, anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli" olarak niteledi. Bakan Soylu, " 7 vatandaşımızın ailesine, yakınlarına Cenab-ı Allah'tan sabır diliyorum. İnşallah bu katilin en kısa zamanda yakalandığına dair haberi verebilmek nasip olur" diye konuştu. Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle: Milletimizin yaralarını sarmak için ülkemizin devletimizin seferber olduğu tablonun içindeyiz. Bununla mücadele ederken böyle bir acı haberin gelmesi, acı üzerine acının yaşanmasıdır. Tabii burada her olayın istismar edildiği, siyasallaştırmaya çalışıldığı gibi Konya'daki bu alçak tertip, menfur saldırı da istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı sözkonusu değildir. Bunu buraya çekmek bu saldırı kadar tehlikelidir. Alçak bir değerlendirmedir ve kınanması gerekir. Birileri içeriden, dışarıdan sürekli körüklemektedir. Bu istismarı sağlamaya çalışan insanların kötü niyetleri ortadadır. Ham başımız sağolsun diyorum, hem geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum.

"11 YILDIR MAALESEF DEVAM EDEN BİR ŞEY"

2010 yılından itibaren gerçekleşen iki ailenin karşılıklı birbirleriyle. Bugünkü eylemi gerçekleştirenin silah çekme hadisesi söz konusu.11 yıldır maalesef devam eden bir şey. Ne kadar cinnet, ne kadar sapkın bir davranış. Kadınlara silah çekilmiş, anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli. Daha önce da çeşitli tartışmalar sözkonusu olmuş. Emniyete intikal etmiş. Bu ülkenin birliğine saldırı birliğimizi, beraberliğimizi çok daha arttıracaktır. Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmeler istismarın kendisidir. İnşallah en yakın zamanda katilin adalete teslim olduğu haberini verebilme fırsatının olacağı düşüncesindeyim. 7 vatandaşımızın ailesine, yakınlarına Cenab-ı Allah'tan sabır diliyorum. İnşallah bu katilin en kısa zamanda yakalandığına dair haberi verebilmek nasip olur.

BİRBİRLERİYLE MAHKEMELİKLERDİ

Polis olayla ilgili mahalle sakinlerinin ifadesine başvururken cinayetleri işleyen şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Olayı gerçekleştiren ve 7 kişiyi katleden kişi ya da kişilerin Dedeoğlu ailesinin komşusu olduğu ve husumetlerinin 10 yıl öncesine Dedeoğlu ailesinin bahçesine giren bir kedi yüzünden çıkan bir tartışma ve olayın büyümesi üzerine husumete dönüştüğü öne sürüldü. İki aile arasında Ramazan ayı içerisinde iki aile çocuklarının torpil patlatma yüzünden çıkan kavgaya aile büyüklerinin de karıştığı ve her iki ailenin mahkemelik olduğu öğrenildi. Polisin olay yerindeki incelemeler ve delillerden yola çıkarak sanığın kimliğini tespit ettiği öğrenildi. Habertürk'ün edindiği bilgilere göre saldırganın kimliğinin İ.A. olduğu belirlendi. Konya'da şehrin kanaat önderleri sosyal medya hesaplarından yaptıkları yazılı açıklamalar ile olayın ırkçı bir saldırı gibi gösterilmesini eleştirirken provokatif eylemlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.