Hava Durumu

Köpekler hakkında daha önce hiç duymadığınız 15 ilginç bilgi!

İşte 15 maddede köpekler hakkında daha önce hiç duymadığınız ilginç kısa bilgiler.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2021 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2021 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Köpekler hakkında daha önce hiç duymadığınız 15 ilginç bilgi!

İnsanların en iyi dostunun köpekler olduğunu hepimiz biliyoruz. Köpekler hakkında yayımlanan bilimsel bilgiler, sevimli dostlarımız köpeklerin yeteneklerinin bununla sınırlı kalmadığını ortaya koyuyor.

1-3 göz kapakları var

Çoğu köpek sahibi bunun farkında olmasa da, köpeklerin aslında 3 tane göz kapağı var. Köpeklerdeki üçüncü göz kapağına haw deniyor. Haw, gözün korunmasını ve nemlenmesini sağlıyor.

2-Gerçekten en sadık dost

ABD'deki görme engelli bir kişi köpeği rehber köpeği sayesinde 3.5 kilometrelik bir parkuru aştı. Bu da köpeklerin bizim en sadık dostumuz olduğunun başka bir kanıtı.

3- O şarkıyı sadece köpekler duyabilir

Efsane grup The Beatles'ın A Day in the Life şarkısı sadece köpeklerin duyabileceği bir frekansa sahip. 2013 yılında bir röportajdan grubun üyelerinden Paul McCartney bu şarkının sonuna sadece köpeklerin duyabileceği bir frekans eklediklerini söyledi.

4-Basenji köpekleri ulur

Orta Afrika kökenli bir köpek ırkı olan basenji, diğer köpeklerden ayrılıyor. Çünkü basenjiler havlamıyor, onun yerine uluyor. bu köpek ırkı her zaman oyuna hazır ve hareket etmeyi çok sever.

5-George Lucas karakterlerde köpeğinden esinlendi

Star Wars filminin yönetmeni George Lucas, Return of the Jedi filmindeki Ewok karakterlerini, Brüksel griffonu cinsi köpeğinden esinlenerek yarattı.

6-Bazı köpek cinslerinin dilleri siyah

Chow chow ve Shar Pei cinsi köpeklerin dilleri siyah. Ancak uzmanlar bu köpek ırklarının dillerinin neden siyah olduğunu henüz bilmiyor.

7-Dünyanın en eski köpek ırkı Saluki

Saluki cinsi köpeklerin dünyanın en eski köpek ırkı olduğu düşünülüyor. 329 yılında kraliyet köpeği olarak kullanılan Saluki'lerin M.Ö. 7 bin yılında Irak'taki mağaralara çizilmiş resimleri bulundu.

8-Dalmaçyalılarda duyma sorunu var

Dalmaçyalıların yüzde 30'unun bir kulağı sağır olarak dünyaya geliyor. Bu genetik bir hastalık. Dalmaçyalıların her iki kulağının da sağır olması ihtimali ise yüzde 5. Uzmanlar bunun nedeninin beyaz kürk ve mavi gözlere sahip olmalarından sorumlu olan bir genden kaynaklandığını ileri sürüyor. Dalmaçyalı köpekler, beyaz doğarlar ve büyüdükçe lekeleri genişler.

9-Tazılar çitaları yenebilir

Çitaların dünyanın en hızlı hayvanı olduğu söyleniyor. Ancak görünen o ki tazılar uzun bir yarışta çitaları yenebilecek hıza sahip. Tazılar 11 kilometrelik bir yolu saatte 55 kilometre hızla koşabilirler. Çitalar ise her zaman hızlarını koruyamayıp bir süre sonra yavaşladıkları için tazıların onları yarışta geçme olasılıkları daha yüksek.

10-Dünyanın en uzun köpeği

Guiness Rekorlar Kitabına giren tüm zamanların en uzun köpeği olarak bilinen ünlü köpek Zeus arka ayaklarının üzerine kalktığında 224 santimetreyi bulabiliyordu. Omuz hizasındaki yüksekliği ise 112 santimdi. Zeus 2014'te 6 yaşına basmasına az kala hayata gözlerini yumdu.

11-Bloodhound'un burnu yanılmaz

İri ve güçlü bir köpek ırkı olan Bloodhound'un burnu o kadar iyi koku alıyor ki mahkemede delil olarak kullanılabilir. Bloodhound cinsi köpekler 300 saatten daha önce kalmış bir kokunun bile izini sürebilir ve 200 kilometre öteden bunu takip edebilir. Bloodhound ırkı, günümüzdeki görünümünü 19. yüzyıl'da ABD ve İngiltere'de aldı.

12-Dünyanın en iyi can kurtaranı

Newfoundland cinsi köpekler inanılmaz bir cankurtaranı olarak biliniyor. Anavatanlarında balıkçılar tarafından eğitilen ve yetiştirilen bu köpekler perdeli ayakları ve özel kürkleri sayesinde suda çok aktif bir şekilde hareket edebiliyorlar. Zeki, cesur, dost canlısı, sakin, güvenilir olmalarıyla bilinirler.

13-Burun mucizesi

Köpeklerin burunları insanların parmak izleri gibi kendilerine özel. Islak olmasının sebebi ise daha iyi koku alabilmek. Köpekler burunlarına gelen kokuyu daha iyi örneklemek için burunlarını yalıyorlar. Köpeklerin koku duyusu insanlardan 100.000 kat daha iyi.

14-Yüzünüze bakıp duygularınızı anlayabilirler

Köpekler 2 yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip. Ayrıca köpekler, aynı insanlar gibi ruh halinizi yüzünüzden anlayabilen tek hayvan türü.

15-Titanic faciasından 3 köpek kurtuldu

15 Nisan 1912'de New Foundland'ın güneyinde bir buzdağına çarparak batan ve 1513 kişi ölümüne neden olan Titanic faciasından 3 köpek kurtuldu. İddialara göre; köpekler 1. sınıfta yolculuk yapan birine aitti. Sahipleri ise köpekleri kurtarmak için battaniyeye sararak onlara bebek süsü vermişti. Köpeklerin ırkı ise pomeranian'dı.

16-Yağmurdan rahatsız olurlar

Yağmur sesi köpeklerin kulaklarını rahatsız eder. Köpeklerin kulağında en az 18 kas bulunuyor, insanlarda ise bu sayı 6.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.