Hava Durumu

Köpekler için en sağlıklı 5 atıştırmalık!

Köpeklere ödül maması olarak sağlıklı atıştırmalıklar vermek, hem midelerinin bayram etmesini hem de daha mutlu olmalarını sağlayacak. Peki hangi atıştırmalıklar köpekler için sağlıklı? Gelin birlikte öğrenelim...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2021 21:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2021 21:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Köpekler için en sağlıklı 5 atıştırmalık!

Yediğimiz birçok yiyecek köpek dostlarımızın sağlığı için tehlikeli olabiliyor. İşte size yardımcı olacak sağlıklı atıştırmalıklar...

1- HAVUÇ

Havuçlar köpeğiniz için zevkli bir mamadır. Çoğu köpek, çiğ havucun tatlı tadından ve gevrek dokusundan çok hoşlanır. Havuç çiğnemek, köpeğinizin diş sorunlarını azaltır ve dişlerinin temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca havuçlar, beta-karoten, antioksidan ve sağlıklı gözler için gerekli olan A vitamini üretiminin öncüsüdür.

2- BAL KABAĞI

Bal kabakları köpekler için sağlıklı bir mamadır. En iyi yanı ise köpekler balkabağı yemekten çok hoşlanır. Kabak büyük bir A vitamini, potasyum ve lif kaynağıdır. Lif, düzenli bağırsak hareketlerini sürdürmeye yardımcı olur. Aynı zamanda ishal ve kabızlık için mükemmel bir doğal çözümdür. Potasyum, kaslar, sinirler ve enzimlerin verimli bir şekilde çalışması için köpeklerin ihtiyaç duyduğu bir mineraldir.

3- OLGUN MUZ

Muzların yüksek lifli olması köpeğinizin varsa mide ve bağırsak problemlerine yardımcı olabilir. Ayrıca muzun içinde bulunan magnezyum köpeğinizin kemik gelişimine katkı sağlar. Muzlar iyi bir potasyum, B6 vitamini, C vitamini ve biyotin kaynağıdır.

4- PİŞMİŞ SOMON

Bu sağlıklı balık, magnezyum, potasyum, çinko, A vitamini, B vitaminleri ve vitamin D içerir. Köpeğinizi ara ara pişirilmiş ya da fırında pişmiş somonla besleyin. Köpeğinizi asla çiğ somonla beslemeyin, çünkü bu onu ölümcül şekilde hasta edebilir.

5- KURU KAYISI

Kurutulmuş kayısı lif bakımından zengindir, ayrıca içinde bulunan birçok vitamin ve mineral, köpeğinizin bağışıklığını artırabilir ve birçok sağlık sorununu önleyebilir. Kurutulmuş kayısı özellikle kemik ve kas sağlığı için gerekli olan potasyum açısından zengindir ve içeriğindeki beta-karoten, kansere karşı mücadeleye ve sağlıklı gözlere sahip olmasına yardımcı olabilir.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.