Hava Durumu

Korkudan evlerine giremiyorlar! Bursa'da büyük risk taşıyan alan mühürlendi

Bursa'nın Mudanya ilçesi Şükrüçavuş Mahallesi Su Deposu Caddesi'ndeki yanlış hafriyat sonucu toprak kaymasıyla sonuçlanan inşaat çalışması belediye tarafından mühürlendi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2018 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2018 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Korkudan evlerine giremiyorlar! Bursa'da büyük risk taşıyan alan mühürlendi

 Mudanya Belediyesi, Mudanya'nın Şükrüçavuş Mahallesi Su Deposu Caddesi üzerinde bulunan bir inşaatın hafriyatı sırasında meydana gelen toprak kaymasına yönelik açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, belediye tarafından gerekli önlemlerin alınmadığı yönündeki haberlerin kamuoyunu yanılttığı belirtildi. Geçtiğimiz hafta özel bir firma tarafından yapılan inşaat sırasında meydana gelen toprak kaymasının ardından tedirginlik yaşayan mahalle sakinlerinin talepleri üzerine Zabıta Müdürlüğü herhangi bir can ve mal kaybına neden olmamak adına Ihlamur sokak üzerindeki bahse konu bölgede güvenlik önlemleri alarak, müteahhit firma tarafından yol güvenliği sağlanana kadar taşıt geçişini engelleyecek şekilde yolu kapattı.

Yine İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 25.07.2018 tarihinde müteahhit firmaya "Yapılan inceleme neticesinde parselinizin doğu cephesinde bulunan kamu yolu üzerinde malzeme boşalmasına bağlı çatlamalar meydana geldiği tespit edilmiştir. Bu sebeple ivedilikle gerekli güvenlik önlemlerinin alınarak parselin doğu cephesinde ruhsat eki zemin ve temel etüt raporuna istinaden hazırlanan ankrajlı kuyu perde geçici iksa uygulama projesine göre ankraj sistemli kuyu perde imalatının hızlandırılarak bitirilmesi, ayrıca çalışma alanında yeraltı suyu çıkması halinde suyun fazla yayılmaması için çalışma sırasında altyapı tesislerine dikkat edilmelidir. Aksi halde oluşabilecek her türlü yasal ve hukuki tüm sorumluluklar tarafınıza ait olacaktır" uyarı yazısı gönderilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.