Hava Durumu

Korkulan oldu! Koronavirüs ormana sıçradı

Yeni tip korona virüsün delta mutasyonu nedeniyle milyonlarca kişinin enfekte olduğu ve sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu Hindistan'da pandemi hayvanları da vurdu. Ülkede, dişi bir Asya aslanının Kovid-19 nedeniyle ölmesinin ardından, ülkenin güneyinde yer alan bir orman rezervindeki en az 28 filin koronavirüse yakalandığı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2021 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2021 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Korkulan oldu! Koronavirüs ormana sıçradı

Haziran ayında, Tamil Nadu eyaletindeki Chennai'deki bir hayvanat bahçesinde dokuz yaşındaki bir dişi aslan Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Söz konusu olay, ülkedeki Kovid-19 kaynaklı ilk hayvan ölümü olarak kayıtlara geçti. The New Indian Express gazetesinin haberine göre, birisi kritik durumda olmak üzere sekiz Asya aslanı da şu anda Kovid-19 nedenilye tedavi görüyor. 

FİLLERDEN SÜRÜNTÜ ÖRNEKLERİ ALTINDI

Geo News'te yer alan habere göre, ardından harekete geçen Tamil Nadu Eyalet Orman Bakanlığı, Coimbatore ve Nilgiris bölgelerindeki iki kampta tutulan 56 filden Kovid-19 testi için sürüntü örnekleri istedi.

Tamil Nadu'nun güneyindeki Mudumalai Kaplan Koruma Alanı'ndaki  bir orman korucusu AFP'ye verdiği demeçte, "Vandalur Hayvanat Bahçesi'ndeki aslanlar Kovid-19 için pozitif test ettikten sonra, önlem olarak kamp fillerini test etmemiz istendi. Ardından ikisi yavru olmak üzere 30'a yakın filden burun ve anal sürüntü örnekler alındı" dedi.

Ardından, alınan sürüntü örnekleri Uttar Pradesh eyaletindeki Hindistan Veterinerlik Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. 28 hayvanın corona virüse yakalandığı duyuruldu. 

Coimbatore Orman Bölümü Orman Veterinerlik Görevlisi A. Sukumar, hayvanlardan alınan sürüntü örneklerinin uçuk ve tüberküloza karşı da test edildiğini belirtti.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.