Hava Durumu

Korkunç itiraf: Türkler kurşuna dizilip, kuyuya atıldı!

Kıbrıs Rum kesiminden 1974 Barış Harekatı öncesi adada gerçekleştirilen Türklere yönelik katliamlara ilişkin ilk kez bir itiraf geldi. Türkleri öldürenlerin yaklaşık yarısının Rum polisi ve askerlerinin olduğu belirtilen itirafta bu kişilerin "Öldürülen her Ruma karşı 10 Türk öldürün" emri aldığı ifade edildi. 

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2018 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2018 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Korkunç itiraf: Türkler kurşuna dizilip, kuyuya atıldı!

"Politis" gazetesi Rumların Türklere yönelik katliamlarıyla ilgili bir dizi yayınlayarak Rumların bu konudaki suskunluğunu bozdu.

Rum gazetesi "Politis"te yayımlanan bir dizi yazıda Türkleri öldürenlerin yaklaşık yarısının Rum polisi ve askerleri olduğu belirtildi. Bu kişilerin "Öldürülen her Ruma karşı 10 Türk öldürün" emri aldığı ifade edildi. 

Türklerin kurşuna dizildiği ve "kör kuyulara atıldığı" da gazetede yer alan ifadeler arasında oldu. 

Sanıkların bilinmesine rağmen olayların üstünün örtüldüğü belirtilerek, Muratağa ve Sandallar köylerinde 126 Türk'ün öldürüldüğü katliamları yapanların Rum EOKA militanları olduğu vurgulandı. 

"Cezalandırılmamış Suçlar Dosyası' adlı haber dizisi Kıbrıs Rum yönetiminde ise tepkiyle karşılandı. Politis gazetebi ve bir yazarı tehdit edildi. 

Ölüm tehditleri alan Rum yazar, Kıbrıs'ta kimsenin 1964'te olanları konuşmadığını belirterek, KKTC'de kendisini daha güvende hissettiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.