Hava Durumu

Korkutan açıklama! 30 Eylül'de Türkiye'yi vurabilir

Meteorolojik haritalarda daha çok kasırga ve tayfun olarak ifade edilen tropical medicane (tropikal depresyonun) Akdeniz'de görülmesinin beklendiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2018 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2018 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Korkutan açıklama! 30 Eylül'de Türkiye'yi vurabilir

İyon Denizi üzerinden gelen Tropical Medicane olarak adlandırılan kasırganın yönünün değişmemesi halinde büyük zararlara sebep olabileceği tahmin edilirken, kasırganın pazar ya da pazartesi günü yurdumuza ulaşması bekleniyor.

İyon Denizi üzerindeki kasırga yönünü değiştirmezse 30 Eylül Pazar günü Ege kıyılarına ulaşması ihtimali bulunuyor. Ancak Meteorolojik haritalarda,Türkiye'deki etkisi düşük seviyede gösteriliyor.

Yakın zamanda tüm dünyayı yasa boğan yangın felaketiyle mücadele edenYunanistan ise kasırganın şiddetini azaltmadan ulaşması durumunda ciddi tehlikeyle karşı karşıya kalabilir. Yunanistan'da hızını kesmeden ve yükünü kesmeden ilerlemesi durumunda ise Türkiye'de de etkili olabilir. 

Şiddetli rüzgarların Akdeniz'de bot ve gemilere zarar vermesi beklenirken, Yunanistan ile Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde de şiddetli rüzgarların etkisini devam ettirebileceği, bunun da beraberinde dalgalar getirebileceği düşünülüyor. 

'Mediterranean' (Akdeniz) ve 'hurricanes' (kasırga) kelimelerinin birleşiminden oluşan Tropical Medicane isimli kasırgalar genellikle Akdeniz üzerinde etkili oluyor.

METEOROLOJİ DOĞRULADI

Meteorolojiden yapılan açıklamada;

"Yapılan son değerlendirme ve analizlere göre bugün öğleden sonra Orta Akdeniz'de oluşması beklenilen Alçak basınç merkezinin derinleşerek şiddetini arttırması ve Tropik Fırtınaya dönüşmesi tahmin ediliyor. Orta Akdeniz'de oluşması beklenen Fırtınanın hafta sonu doğuya doğru hareket etmesi beklenmektedir.

Farklı tahmin senaryolarında fırtınanın şiddeti ve yeri konusundaki belirsizlikler halen devam etmektedir. Bununla birlikte Fırtınanın Ege bölgesini etkilemesi durumunda, 30 Eylül 2018 Pazar günü, rüzgar hızının 100-120 km/saate ulaşması ve meydana gelecek yağışların da 75 kg/m2 ve üzerinde şiddetli yağış şeklinde olması beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak fırtınanın oluşumu ve gelişimi takip edilmekte olup; Fırtınanın yön, şiddet ve etkileyeceği alan konusunda gerekli olduğunda tahmin, uyarı ve açıklamalar yapılacaktır." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.