Hava Durumu

Korona fırsatçıları şimdi yandı!

Türkiye'de açıklanan koronavirüs vakasından sonra fırsatçılık peşinde koşanlara soruşturma başlatıldı. Bakanlık olarak fırsatçılık yapan firmalara 104 bin lira ceza kesileceğini de açıklayan Ticaret Bakanı Ruhsar, "Fırsatçılık yapılmaya devam edildiği takdirde ceza 10 katına kadar çıkacak." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2020 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2020 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Korona fırsatçıları şimdi yandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs salgını ile birlikte tıbbi ekipmanlar ve gıda ürünlerinde fiyatlarının fahiş artışları yönünde şikayetleri yakından incelemeye aldıklarını belirterek, "Maske ve sıhhi malzemelerde piyasalarda aşırı fiyat artışları oldu. Amacımzı ihracatı engellemek değil. İhracat ön izinlerini Sağlık Bakanlığı'nın ön iznine verdik. Ticaret Bakanlığı olarak 2 bin 193 firmamızı denetime aldık 2 bin 641 ürünü denetledik 2 bin 180'ini de soruşturma kapsamına aldık. Bugün yeni bir olay daha var. Gıda ürünlerinde de fahiş fiyatların başladığını görüyoruz. Panik yapacak bir durum yok. Yeterli ürün stoğumuz var. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. Halkın makul fiyatlarla maskeye ulaşılmasını sağlayacağız." dedi.

10 KATINA KADAR CEZA

Bakanlık olarak fırsatçılık yapan firmalara 104 bin lira ceza kesileceğini de açıklayan Pekcan, "Fırsatçılık yapılmaya devam edildiği takdirde ceza 10 katına kadar çıkacak." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.