Hava Durumu

Korona testi sırasında kafatası duvarı delindi

ABD'de 40'lı yaşlarındaki bir kadına yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürüntü testi yapıldığı sırada kafatası duvarı delindi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2020 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2020 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Korona testi sırasında kafatası duvarı delindi

Vakayla ilgili ayrıntılar, "JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery" dergisinde yayımlandı.

Iowa'da yaşayan kadının, sürüntü testi yaptırdığı sırada kafatasını koruyan duvarın yırtılmasıyla beyin omurilik sıvısı burnundan akmaya başladı.

BAŞ DÖNMESİ, METALİK TAT, IŞIĞA DUYARLILIK

Kadın, baş ağrısı, baş dönmesi ve kusma şikayetlerinin yanı sıra boynunun sertleştiği, metalik bir tat aldığı ve ışığa karşı hassasiyet geliştirdiği şikayetleriyle doktora başvurdu.

Vakayı inceleyen Iowa Üniversitesinde görevli doktor Jarrett Walsh ve ekibi, yapılan testlerde, kadının kafatasının altında delik açıldığını gördü.

SEBEBİ GEÇMİŞTE GÖRDÜĞÜ TEDAVİ 

Walsh, sürüntü testinde kullanılan uzun çubuğun duvarda delik açmasının, kadının intrakraniyal hipertansiyon nedeniyle geçmişte gördüğü tedavinin sonucu olduğuna inandıklarını dile getirdi.

Bu tedavinin, "beyin dokusunun kafatasındaki bir açıklıktan kese şekildeki fıtıklaşması" anlamına gelen ensefalosele yol açtığına ve kadının temmuzda ameliyat olduğuna işaret edildi.

ORAL SÜRÜNTÜ UYARISI

Uzmanlar, aşırı sinüse sahip ya da kafa kaidesi ameliyatı olanların, Covid-19'un tespiti için sadece oral sürüntü alınmasını talep etmeleri gerektiğini vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.