Hava Durumu

Korona virüse karşı yeni kurallar belirlendi

Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüs salgınına karşı alınması gereken yeni kurallar belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2020 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2020 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Korona virüse karşı yeni kurallar belirlendi

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan rehberde toplantıların, temastan kaçınmak amacıyla mümkün oldukça telekonferans yöntemiyle yapılacağı belirtildi. İş yerlerinde düzenlenen toplantılarda corona virüse karşı mümkünse doğal havalandırması olan odalar tercih edilecek.

Merkezi havalandırma sistemleri bulunan toplantı odalarının havalandırması doğal hava sirkülasyonunu sağlayacak şekilde düzenlenecek, klima ve vantilatör kullanılmayacak. Toplantı sırasında su haricinde herhangi bir şey yenilip, içilmeyecek. Toplantı süreleri mümkün olduğunca kısa tutulacak, toplantının uzaması durumunda ara verilecek ve pencereler açılarak ortam havalandırılacak.

Toplantı salonlarının temizliği günlük olarak yapılacak ve salonlar düzenli şekilde havalandırılacak. Toplantı salonuna 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde planlama yapılacak. Katılımcılar toplantı boyunca maskelerini uygun şekilde takacak.

Mümkün oldukça belge ve evraklar bilgisayar sistemleri üzerinden işlem görecek, e-imza kullanılacak. Islak imza gereken durumlarda evrak sabit kalacak ve sırayla sosyal mesafe gözetilerek imzalanacak. Kişiler evrakları imzalarken şahsi kalemlerini kullanacak. Toplantıdan sonra tüm katılımcıların adları ve iletişim bilgileri en az 14 gün saklanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.