Hava Durumu

'Koronada tepe noktasını görmedik' demişti! Kayıhan Pala hakkında flaş gelişme

Görevini yaparak gerçekleri kamuoyu ile paylaşan Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında açılan soruşturma sona erdi. Bursa Tabip Odası üyesi de olan Prof. Dr. Pala için savcılık soruşturması izni verilmedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2020 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2020 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Koronada tepe noktasını görmedik' demişti! Kayıhan Pala hakkında flaş gelişme

Bursa Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında "halkı yanlış bilgilendirdiği, paniğe yönlendirdiği" iddiasıyla, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık görevsizlik kararı vermiş ve dosyayı Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne göndermiş, Rektörlük de soruşturma açmıştı.

"Tepe noktasını görmedik" demişti

Uludağ Üniversitesi,  Prof. Dr. Kayıhan Pala için soruşturma izni vermedi. Prof. Dr. Pala, 21 Nisan 2020'de yaptığı ve suçlamaya konu edilen açıklamasında, "Türkiye'de henüz salgının tepe noktasını görmediğimizi düşünüyoruz. Ben 2-3 hafta kadar önce tepe noktasının 20-27 Nisan arasında gözlenebileceğini, ondan sonra bir azalma olacağını ve haziranın 2. haftasına kadar da sönümleneceğini tahmin ettiğimi yazmıştım. Bu tahminin ne kadar geçerli olacağını bu hafta hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturma sonlandırıldı

Rektörlük, soruşturmayı, görevlendirdiği soruşturmacının raporunun ardından, içinde Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi dekanlarının da olduğu, üç kişilik son soruşturma komisyonunun kararı doğrultusunda sonlandırdı.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.