Hava Durumu

Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor! Yeni yasaklar gündemde...

Koronavirüs Bilim Kurulu bir kez daha toplanıyor. Saat 17.00'de başlayacak olan toplantı sonrasında saat 19.00'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklaması yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2020 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2020 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor! Yeni yasaklar gündemde...

Koronavirüs Bilim Kurulu, son zamanlarda yeniden artışa geçen vakaların ışığında toplanacak. Saat 17.00'de başlayacak olan kritik toplantıda, masada ne gibi konuların olacağı merak konusu olurken, Sağlık Bakanı Koca, saat 19.00'da açıklamalarda bulunacak.

YENİ YASAKLAR GÜNDEMDE

Geçen hafta yapılan koronavirüs toplantısından okullarla ilgili erteleme kararı çıkmıştı. Bugün yapılacak bilim kurulu toplantısında ise alınacak yeni önlemler masaya yatırılacak. 20 ilde 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Bilim Kurulu bu kararı tüm iller için yeniden gündeme getirebilir.

KORONAVİRÜSTE SON VAKA SAYISI

Türkiye'de günlük vaka sayıları bir türlü düşürülemiyor. Bakan Fahrettin Koca, 18 Ağustos verilerini açıklarken, "Bu tabloda her gün açıklanan koronavirüs test sonuçları, ortalama 10 gün önceki bulaşmaları gösteriyor. Sonuçlara göre, ortalama 10 gün önce virüs, tedbirlere uyulmayan ortamlarda 1263 kişiye daha bulaştı. Kararlı olursak, virüse bu gücü tanımayabiliriz" sözlerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.