Hava Durumu

Koronavirüs çocuklardaki tip 1 diyabet vakalarını ikiye katladı!

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının çocuklardaki tip 1 diyabet oranını ikiye katladığı ifade edildi. Bilim insanları corona virüsün çocukların pankreaslarında bulunan insülin hücrelerine saldırdığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2020 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2020 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Koronavirüs çocuklardaki tip 1 diyabet vakalarını ikiye katladı!

İngiltere'de Imperial College of London tarafından yapılan bir araştırmada, ülkede koronavirüs vakalarının zirveye çıktığı Mart ve Nisan aylarında çocuklarda görülen tip 1 diyabet hastalığının neredeyse iki katına çıktığı belirtildi.

TİP 1 DİYABET RİSKİ ARTIRABİLİR

Araştırmacılar, iki hastalık arasında bağlantı olabileceğini ve tip 1 diyabete sahip çocuklarının corona virüse karşı daha riskli durumda kalabileceğini belirtti.



Çalışmanın ortak yazarlarından Karen Logan, "İki hastanede yaptığımız analizler, pandeminin zirve yaptığı esnada çocuklardaki tip 1 diyabet oranında olağandışı bir artış olduğunu gösteriyor. Araştırmamızı ilerlettiğimizde bu çocukların aktif Covid-19 hastası ya da daha önce hastalığı yendiğini gördük" ifadelerini kullandı.

ÇİN VE İTALYA'DA DA YAŞANDI

Bununla birlikte Logan, daha önce İtalya ve Çin'de yapılan araştırmalarda da Covid-19'lu çocuklarda tip 1 diyabetin artış gösterdiğini söyledi.

Diabets Care adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışma kapsamında Londra'daki hastanelerde tip 1 diyabeti bulunan 30 çocuk incelendi. Araştırmacılar, önceki yıllara göre çocuklardaki tip 1 diyabet oranının neredeyse 2'ye katlandığı aktardı.

Araştırmaya katılan 21 çocuğun daha önce corona virüsle enfekte olduğu, 5 çocuğun ise aktif corona virüs hastası olduğu belirtildi.

Tip 1 diyabet, pankreastaki insülin üreten hücrelerin yok olması nedeniyle ortaya çıkıyor. Araştırmacılar, yeni tip corona virüsün pankreastaki insülin üreten hücrelere saldırması sonucunda böyle bir sonucun çıkmış olabileceğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.