Hava Durumu

Koronavirüsle mücadelede kritik gün! Yeni dönem başlıyor...

Koronavirüsle mücadelede yerinde karar dönemi bugün başlıyor. Tüm Türkiye'yi ilgilendiren kararlar kritik kabine toplantısında alınacak. Masadaki konular ise öncelikle yüz yüze eğitim, sokağa çıkma kısıtlamaları ile kafe ve restoranların durumu. İşte kritik günle ilgili detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2021 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2021 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Koronavirüsle mücadelede kritik gün! Yeni dönem başlıyor...

Koronavirüsle mücadelede normalleşme sürecinde yeni dönem başlıyor. 81 ili ilgilendiren kararlar, bugünkü kabine toplantısında alınacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca brifing verecek ve koronavirüs sürecindeki son durum hakkında bilgilendirme yapacak. Bakan Koca ayrıca, Bilim Kurulu'nun aldığı tavsiye kararları da toplantıda bildirecek. Toplantıda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak dört kategoriye ayrılan illerdeki risk durumuna göre kararlar alınacak. Kritik toplantıdan çıkan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak.

TOPLANTIDA HANGİ KONULAR GÖRÜŞÜLECEK?

Türkiye'nin merakla beklediği toplantının en önemli gündem maddesi şüphesiz ki kademeli normalleşme sürecinde alınacak kararlar. Kritik toplantıda yüz yüze eğitime geçiş süreciyle ilgili kararların alınması bekleniyor. Ayrıca hafta içi ve hafta sonu yasaklarının gevşetilmesi ya da saatlerinin değişmesi de gündemde. En önemli konularda biri de kafe, lokanta ve restoran gibi işletmelerin durumu. Öte yandan 65 yaş üstü ile 20 yaş altı için hafta içi uygulanan kısıtlamaların da kademeli olarak kaldırılması görüşülecek.

KAFE VE RESTORANLARDA YENİ DÖNEM

Riskin düşük olduğu illerde bu hafta itibariyle kafe, lokanta ve restoranların tedbirli, mesafeli, sınırlı kapasite ve HES kodu şartıyla açılmasına dönük karar alınması planlanıyor.

NORMALLEŞMEYE EN YAKIN İLLER

Bilim Kurulu'nun kararları doğrultusunda bu kapsamda vaka sayısı bakımından düşük riskli iller grubunda yer alan Batman, Hakkari, Iğdır, Şırnak ve Muş, normalleşmeye en yakın şehirler olarak sıralanıyor.

8-14 ŞUBAT ARASI İLLERİN GRAFİĞİ

Buna göre illere göre haftalık vaka sayısı açıklandı. Yüz bin kişiye göre kıyasın yapıldığı 8-14 Şubat haftasına göre; düşük riskli iller gurubunda 2 il, orta riskli iller grubunda 28 il, yüksek riskli iller grubunda 43 il, çok yüksek riskli iller grubunda ise 8 il yer aldı.

Orta riskli illerin arasında yer alan Bursa yüz binde 34,87 vaka oranı ile 81 il arasında 26.cı en az vakanın görüldüğü il oldu.

Bursa'nın çevresindeki komşu illerde ise Bilecik orta riskli, Balıkesir, Kütahya, Yalova, Kocaeli, Sakarya yüksek riskli gözüktü.

3 büyükşehirde ise durum şöyle: İstanbul ve İzmir yüksek riskli, Ankara orta riskli durumda.

15-21 ŞUBAT ARASI İLLERİN GRAFİĞİ

Kademeli normalleşme için verilerin açıklandığı ikinci haftada ise düşük riskli iller gurubunda 5 il, orta riskli iller grubunda 25 il, yüksek riskli iller grubunda 39 il, çok yüksek riskli iller grubunda ise 12 il yer aldı.

İlk haftada yüz binde 34,87 vaka oranı ile orta riskli grupta yer alan Bursa, bu kez yüz binde 39,14 oranını buldu. Yüksek riskli gruba geçiş yapan Bursa, ikinci haftada 81 il arasında 35 sırada yer aldı.

İkinci haftada Bursa'nın çevre illerinde yer alan Sakarya yüksek riskli gruba geçiş yaptı. Balıkesir, Kütahya, Bilecik, Yalova ve Kocaeli'nde vaka oranları kısmen artsa da orta riskli grubundan yer almaya devam etti.

3 büyükşehirde ise son hafta da durum değişmedi. İstanbul ve İzmir yüksek riskli, Ankara orta riskli durumda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.