Koronavirüste K vitamini uyarısı: Ani ölüme neden olabilir
Koronavirüste K vitamini uyarısı: Ani ölüme neden olabilir
Hollanda ve Belçikalı bilim insanları, K vitamini eksikliğinin koronavirüs hastalarında ani ölüme neden olabileceğini açıkladı.
Haber Giriş Tarihi: 31.01.2021 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2021 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hollanda ve Belçikalı bilim insanlarından oluşan araştırma ekibi, K vitamininin koronavirüs çifte önemine işaret ederek, eksikliğinin çeşitli komplikasyonlara yol açabileceği ve ani ölüme neden olabileceğine açıkladı.
DAHA CİDDİ AKCİĞER HASARI OLUŞTURUYOR
Bilim insanlarına göre, elastik lifleri tahribattan koruyan MGP proteininin aktivitesinden sorumlu K vitamininin eksikliği, corona virüste daha ciddi akciğer hasarına yol açan önemli faktörlerden biri olmanın yanı sıra, vasküler esnekliğin azalmasına neden olan komplikasyonlara yol açabiliyor.
Vücut, hasarı iyileştirmek için kan damarlarının duvarlarında kan pıhtıları oluşturuyor, bu durum kan dolaşımının bozulmasına ve hatta ani ölüme neden olabiliyor.
YAĞLI PEYNİR, SÜT VE TEREYAĞI
K vitamini ayrıca, kan damarlarının iç yüzeyini kaplayan hücrelerde sentezlenen ve kan pıhtılaşma sistemini baskılayan protein S'yi aktive ediyor. Bununla birlikte K vitamini eksikliği, Covid-19'da ciddi komplikasyonlara ve ani ölüme neden olan vasküler hasara ve tromboz oluşumuna yol açabiliyor.
İzvestiya gazetesinin bilim insanlarının bulgularına ilişkin görüşüne başvurduğu Rus uzmanlar, K vitamininin Covid-19'da önemli bir rol oynayabileceğini kabul ederek, vücudun bu maddenin gerekli normunu korumak için, yağlı peynir, süt ve tereyağının yanı sıra daha fazla yeşil sebze tüketilmesini tavsiye etti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Koronavirüste K vitamini uyarısı: Ani ölüme neden olabilir
Hollanda ve Belçikalı bilim insanları, K vitamini eksikliğinin koronavirüs hastalarında ani ölüme neden olabileceğini açıkladı.
Hollanda ve Belçikalı bilim insanlarından oluşan araştırma ekibi, K vitamininin koronavirüs çifte önemine işaret ederek, eksikliğinin çeşitli komplikasyonlara yol açabileceği ve ani ölüme neden olabileceğine açıkladı.
DAHA CİDDİ AKCİĞER HASARI OLUŞTURUYOR
Bilim insanlarına göre, elastik lifleri tahribattan koruyan MGP proteininin aktivitesinden sorumlu K vitamininin eksikliği, corona virüste daha ciddi akciğer hasarına yol açan önemli faktörlerden biri olmanın yanı sıra, vasküler esnekliğin azalmasına neden olan komplikasyonlara yol açabiliyor.
Vücut, hasarı iyileştirmek için kan damarlarının duvarlarında kan pıhtıları oluşturuyor, bu durum kan dolaşımının bozulmasına ve hatta ani ölüme neden olabiliyor.
YAĞLI PEYNİR, SÜT VE TEREYAĞI
K vitamini ayrıca, kan damarlarının iç yüzeyini kaplayan hücrelerde sentezlenen ve kan pıhtılaşma sistemini baskılayan protein S'yi aktive ediyor. Bununla birlikte K vitamini eksikliği, Covid-19'da ciddi komplikasyonlara ve ani ölüme neden olan vasküler hasara ve tromboz oluşumuna yol açabiliyor.
İzvestiya gazetesinin bilim insanlarının bulgularına ilişkin görüşüne başvurduğu Rus uzmanlar, K vitamininin Covid-19'da önemli bir rol oynayabileceğini kabul ederek, vücudun bu maddenin gerekli normunu korumak için, yağlı peynir, süt ve tereyağının yanı sıra daha fazla yeşil sebze tüketilmesini tavsiye etti.
En Çok Okunan Haberler
Başkan Işık'a ziyaretçi akını
Bursa'da şantaj yaptığı iddia edilen gazeteciye hapis cezası
Ukrayna: Rus bombardıman uçağını düşürdük
İran: Saldırıda füze değil, İHA kullanıldı
"İsrail'in ABD'siz İran'a savaş açması mümkün değil"
Bursa'da yangın paniği!
DOSABSİAD Başkanı Çevikel: Rakibimiz Avrupa ülkeleri
Nilüferli karateciler madalyalarla döndü
Bursa'daki tehlikeli yolculuk kamerada