Hava Durumu

Koronavirüsün 100 gün yaşadığı alan ortaya çıktı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, tüm dünyanın en önemli sağlık sorunu haline gelen koronavirüs, parçalanmış halde musluk suyunda 10 gün, atık sularda ise 100 gün yaşayabiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2020 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2020 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Koronavirüsün 100 gün yaşadığı alan ortaya çıktı!

İçme suyu, atık su ve kanalizasyon şebekesinde ortaya çıkabilecek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) riskine karşı Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda çarpıcı bilgilere yer verildi.

Raporda, ülke genelindeki 603 atık su arıtma tesisinden sadece 53'ünde dezenfeksiyon ünitesi bulunduğu, fiilen sulamada kullanılan 221 tesisten, 42'sinde dezenfeksiyon ünitesi olduğu ve 42 dezenfeksiyon ünitesinden de sadece 13'ünün çalıştırıldığı vurgulandı.

Su ve atık su yoluyla insana bulaştığını gösteren bir çalışma yok

Raporda, Kovid-19'un henüz su ve atık su yoluyla insana bulaştığını gösteren bir çalışma olmadığına dikkat çekilmesine karşın koronavirüs türlerinin parçalanmış halde musluk suyunda 10 gün, atık sularda ise 100 gün kalabileceği belirtildi.

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre; Kovid-19 ve diğer korona türlerinin klora karşı oldukça savunmasız olduğu aktarılan raporda, "Etkili bir dezenfeksiyon için 30 dakikalık bir temas süresinin ardından minimum 0,5 mg/L bakiye klor konsantrasyonu yeterlidir. İletim ve dağıtım hatlarında da bakiye klor bulunduğundan emin olunmalıdır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.