Hava Durumu

Koronavirüsün yeni bir belirtisi daha açıklandı!

En yaygın koronavirüs (Covid-19) semptomları arasında yüksek ateş ve kuru öksürük bulunuyor ancak cildinizde kaşıntılı bir döküntü varsa bu koronavirüse işaret olabilir.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2020 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2020 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Koronavirüsün yeni bir belirtisi daha açıklandı!

Koronavirüs (Covid-19) kolayca yayılan ölümcül bir enfeksiyon. En yaygın Covid-19 semptomları arasında yüksek ateş ve kuru öksürük bulunuyor ancak cildinizde kaşıntılı bir döküntü varsa bu koronavirüse işaret olabilir. 

Express.co.uk'de yer alan habere göre, dünya çapında iki milyondan fazla insanı etkileyen koronavirüsün yeni bir belirtisinin ortaya çıktığı, ciltte kaşıntılı bir döküntüye neden olabileceği belirtildi. 

Fransız dermatologlar halkı, koronavirüs ile ilişkilendirilebileceği bazı belirtiler konusunda uyardı.

zmanlar, bazı kişilerde kalıcı, bazen ağrılı bir döküntü bildirdiğini, bu kişilere daha sonra Covid-19 tanısı konulduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde de JAMA Neurology adlı tıp dergisinde yer alan yeni araştırmada, Covid-19'a yakalanan Çinlilerin bir kısmında, tökezleme, koordinasyon bozukluğu ve nöbetler gibi sorunların tespit edildiği belirtildi. 

Çin'de koronavirüs tedavisi gören 214 hastayı inceleyen bilim adamları, bu kişilerin yüzde 36.4'ünde beyin ve sinir semptomları olduğunu buldu. İngiliz gazete Daily Mail'de yer alan habere göre, bu semptomları belirlemek, doktorların daha yüksek riskli hastaları tanımlamasına yardımcı olabilir. 

Araştırmaya göre, durumu ağır olan hastaların yarısının beyin ve sinir sisteminin zarar gördüğü belirtildi. 

Genel olarak hastaların üçte birinde görülen bu tür etkiler, baş ağrısı, tökezleme, konuşma bozukluğu, sinir ağrısı ve nöbetler gibi semptomlara yol açıyor. 

Çalışma, koronavirüs enfeksiyonu ile beyin problemleri arasındaki ilişkiyi ilk kez ortaya çıkarıyor. 

Uzmanlar, nörolojik semptomları üç kategoriye ayırdı. Bunlardan birincisi baş dönmesi, baş ağrısı, bilinç bozukluğu, akut serebrovasküler hastalık, ataksi (yürüme, oturma gibi istemli hareketlerde bozukluk) ve nöbet gibi merkezi sinir sistemi belirtileri. Diğer kategoriler ise periferik sinir sistemi belirtilerinden (tat bozukluğu, koku bozukluğu, görme bozukluğu ve sinir ağrısı) oluşuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.