Hava Durumu

Koronayla ilgili tüm bildiklerinizi unutun! 3 ay içinde kayboluyor

ABD'de yapılan bir araştırma, belirti göstermeyen yeni tip koronavirüs hastası kişilerin vücutlarının ürettiği antikorların, 3 ay içerisinde kaybolduğunu ortaya koydu. Araştırmada ayrıca antikorların "bağışıklık garantisi" gibi görülmemesi ve Covid-19'u atlatanların, tekrar enfekte olma ihtimallerinin bulunduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2020 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2020 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Koronayla ilgili tüm bildiklerinizi unutun! 3 ay içinde kayboluyor

Çin'de ortaya çıkan ve 459 binin üstünde insanın hayatına mal olan koronavirüs salgınıyla ilgili ABD'de yapılan yeni araştırma tüm bildiklerimizi unutturacak cinsten.

Nature Medicine dergisinde yayımlanan araştırma raporunda, hastalığa yakalanıp belirti göstermeyen kişilerin, virüse daha zayıf karşılık verdiği ve yüzde 40'ının vücudunda oluşan antikorların, 2 ila 3 ayda kaybolduğu belirtildi. 

Raporda, Covid-19 belirtisi gösteren kişilerin yüzde 13'ünde de antikor seviyesinin aynı sürede tespit edilemeyecek düzeye indiği ifade edildi.

VİRÜSÜ ATLATANLAR TEKRAR ENFEKTE OLABİLİR

Araştırmanın, 37 kişi gibi az sayıda insan üzerinde yapılmış olmasına dikkati çeken uzmanlar, antikorların "bağışıklık garantisi" gibi görülmemesi ve Covid-19'u atlatanların, tekrar enfekte olma ihtimallerinin bulunduğunu vurguladı.

DÜNYADAKİ SON DURUM

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği 'Worldometers' internet sitesine göre, dünyada virüs bulaşan 4 milyon 580 bin 270 kişi hastalığı yenmeyi başardı. 

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 8 milyon 693 bin 396'ya ulaşırken, virüs nedeniyle 459 bin 265 kişi hayatını kaybetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.