Hava Durumu

Kral Selman'dan flaş hamle! Kabine değişti...

Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından üzerindeki kara bulutları dağıtma çabasındaki Suudi Arabistan, bakanlık ve diğer üst düzey görevlerde değişikliğe gitti. Kral Selman'ın kararnamesiyle Adil Cubeyr yerine İbrahim el Asaf dışişleri bakanı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2018 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2018 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kral Selman'dan flaş hamle! Kabine değişti...

Dünyanın gündemine oturan Cemal Kaşıkçı cinayetinin sarsıntılarını bertaraf etme çabasında olan  Suudi Kralı Selman, bugün bir kararnameyle kilit bakanlıklar ve makamlarda değişiklik yoluna gitti. Kral, MbS'nin başkanlığındaki Siyaset ve Güvenlik İşleri Konseyi'nin yeniden yapılandırılması için de bir kararname yayımladı.

Bu kapsamda MbS'nin Kasım 2017'deki gözaltı operasyonlarından nasibini almış İbrahim el Asaf'ı Dışişleri Bakanı atayan Kral, bu koltuktaki Adil Cubeyr'i dışişlerinden sorumlu devlet bakanlığına kaydırdı.

Abdullah bin Bandar bin Abdulaziz Ulusal Muhafızlardan Sorumlu Bakan, Turki Şabbane Medyadan Sorumlu Bakan, Hamad Şeyh de Eğitim Bakanı atandı.

Musa'ad Ayban Ulusal Güvenlik Danışmanı, Halid bin Karar el Harbi Kamu Güvenliği Direktörü oldu.

Turizm Genel Müdürlüğü görevinden alınan Sultan Bin Salman, yeni kurulan Uzay Genel Müdürlüğü'nün başına getirildi. Sergiler ve Konferanslar Genel Organizasyonu adı altında yeni bir organ daha kurulacağı, bunun yönetim kurulunun başına Dr. Mecid bin Abdullah el Kasabi'nin getirildiği duyuruldu.

Turki el Şeyh Spor Genel Müdürlüğünden alınıp Eğlence Genel Müdürlüğüne getirilirken, sporda bayrağı Abdulaziz bin Turki devraldı.

Turki bin Talal, Faysal bin Halid yerine Asir Bölgesi Valisi, Faysal bin Navaf da Bader bin Sultan yerine Cuf Bölgesi Valisi, Bader bin Sultan ise Mekke Valisi Yardımcısı yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.