Hava Durumu

Kriter davaya hizmet etmek!

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na atanan Ayhan Salman, ilk röportajını YeniDönem gazetesine verdi. Genel Müdürümüz İbrahim Öge sordu, Salman bütün içtenliğiyle cevapladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kriter davaya  hizmet etmek!

İbrahim ÖGE

Oldukça çapıcı açıklamalar yapan ve önümüzdeki süreçte Bursa'da gerçekleştirilecek kongre süreciyle birlikte tamamlanacak teşkilatlarda dönüşüme dair önemli ipuçları veren AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, göreve getiriliş sürecinden, FETÖ ile mücadele başlığına kadar kendisine yöneltilen sorulara samimi cevaplar verdi. İşte Salman'a yöneltilen sorular ve cevapları:

Sayın Başkan, kısa da olsa kendinizi tanıtıp, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı'na atanma süreciniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Hangi kriterler düşünülerek sizin il başkanlığınız uygun görüldü?

1969 Bursa-İnegöl doğumluyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Bosna-Hersek Saraybosna göçmeni bir ailenin ferdiyim. Kısa süre önce Hakk'a yürüyen ve benim hem yetişmem, hem de eğitim hayatımda özel bir yeri olan Fahrettin Salman gibi değerli bir insanın iki erkek evladından biriyim. Rahmetli babam kendini tasavvufa adamış, geçmişte de Milli Nizam Partisi içinde rahmetli Necmettin Erbakan ile birlikte görev yapmış bir isim. Sevgili babam daha sonra Milli Selamet Partisi'nde de görev aldı. Hatta 1980 ihtilalinde rahmetli babam ilçe başkanıydı.

Siyasi geçmişimi anlatacak olursam; İnegöl İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Gençliğimden itibaren aralarında MÜSİAD'ın da bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldım. Bir dönem Turgut Özal'a olan sevgimizden dolayı ANAP'ın gençlik kollarında görev yaptım ancak kurulduğu tarihten bu yana AK Parti içinde yer aldım. 2005-2012 yılları arasında İnegöl İlçe Yönetimi'nde başkanvekili olarak görev yaptım. 2012-2015 yılları arasında da AK Parti Bursa İl Yönetimi'nde yer aldım. 2012'deki kongreyle seçildiğimiz il yönetiminde siyasi ve hukuki işler başkan yardımcısı, ekonomik işler başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Bu süreçte Bursa'nın birçok ilçesini, beldesini, köyünü koordinatör olarak gezmek ve görmek imkânı buldum. Bu dönemde yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçim süreçlerinde yoğun bir tempoyla çalıştık. Açıkçası Bursa'yı ve parti teşkilatlarımızı yakından tanıyorum.

1988 yılından bu yana da ticaret yapıyorum. Bugün bir şirketler topluluğunun yönetim kurulu başkanıyım aynı zamanda. Ama bundan sonraki süreçte şirket faaliyetlerimizi profesyonellerle idare edeceğiz. Çünkü önümüzde oldukça önemli siyasi hedeflerimiz var ve bu hedeflere Allah'ın izniyle mutlaka ulaşacağız.

Bu göreve atanmamla ilgili sürece gelince!.. Bu konuda daha önce 'Bana da sürpriz oldu" şeklinde bir açıklamam var zaten. Ankara'ya çağrıldım ve AK Parti Bursa İl Başkanlığı için düşünülen isim olduğum tarafıma bildirilince, böylesine şerefli bir görev için 'hazırım' dedim. Ardından Sayın Cumhurbaşkanımız ile bir görüşme yaptım ve görev tarafıma tevdi edildi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız ile yaptığım görüşmede, sarf ettiği cümlelerle Bursa'ya verdiği önemi ve şahsıma duyduğu güveni dile getirmesiyle birlikte, şimdi ağır bir yükün altına girmiş olduk. Ama hep beraber teşkilatımız ile birlikte bu yükün altından kalkmaya çalışacağız. Rabbim utandırmasın, yar ve yardımcımız olsun...

Ayhan Salman AK Parti İl Başkanlığı görevine getirilmesinin ardından kolları sıvayarak çalışmalara başladı

Sizinle birlikte AK Parti Bursa teşkilatlarını nasıl bir dönem bekliyor?

AK Parti, büyük hedefleri olan büyük bir millet hareketidir. Bu harekette geçerli tek ilke vardır, o da hiçbir gruba angaje olmadan, sadece ve sadece davaya hizmet etmektir. Zaten bu kriter, yenilenecek il ve ilçe teşkilatlarında da geçerli olacak.Bizler,  Bursa'da bu kutlu davanın neferi olan arkadaşlarımla şehri kucaklayacağız.Kaybedecek vaktimiz yok. Bizim bu saatten sonra tek derdimiz olacak, devraldığımız bu bayrağı daha ileriye taşımak, Bursamıza ve ülkemize en sağlıklı şekilde hizmet etmek. Partinin kuruluşundan bugüne bizim neyle mücadele edeceğimiz apaçık ortada:

Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar...

Biz bu ilkeyi unutmayanlardanız ve bu ilkeyle hareket edenlerle yol yürüyeceğiz.

 

Göreve geldiğiniz ilk günden bu yana gerek yeni yönetim kurulunun belirlenmesinde gerekse de yeni dönemde atacağınız adımlarda partinizin istişare mekanizmasını işlettiğiniz görülüyor...

Biz dünden bugüne parti teşkilatlarında istişareye önem veren, yaşlı genç demeden herkesin görüşünü dikkate alan partiyiz. Her kademeden teşkilatlarımıza hizmet vermiş büyüklerimizin tecrübelerinden ve gençlerimizin fikirlerinden yararlanır, birlikte proje üretir, birlikte uygularız. Bu partiye hizmet eden bütün dava arkadaşlarımızın tecrübesinden, bilgisinden istifade etmek zaten bizim doğal tavrımız. İnşallah bundan sonra da her adımımızı aynı tavırla atacağız.

İl Yönetim Kurulu ve ilçe başkanları konusunda hangi kriterler geçerli oldu?

Bursa'ya yakışacak güzel bir yönetim kurulu oluşturup, Bursa'ya güzel hizmet edeceğimiz yapıyı kurmayı planlıyoruz.

Partimiz çok şükür ki iktidarda olduğumuz 15 yılda Türkiye'yi eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye birçok hizmetle buluşturdu ve şimdi AK Parti'de  'Yeni Atılım Dönemi'ne geçildi. Bu yeni dönemde durmak ve yorulmak kelimelerini zihninden çıkaracak, Türkiye'nin 15 yılda gerçekleştirdiği ekonomik sıçramayı daha da öteye taşıyacak ve yeni dönemin ruhuna uygun hareket edecek bir teşkilat yapısına ihtiyaç vardı. Bu anlamda rekor sayılabilecek bir miktarda başvurunun ardından en doğru isimlerin belirlenebilmesi adına atama ve kongre süreçlerinde yönetimlere girecek veya talip olacak isimler konusunda bakanlarımız, milletvekillerimiz, il koordinatörlerimiz ve genel başkan yardımcılarımızın yanı sıra önceki dönemlerde siyaset yapan milletvekillerimiz ile belediye başkanlarımız ve  kuruluştan bu yana görev yapan il ve ilçe başkanlarımızın düşünceleri de tek tek alındı.

Hepsinden önemlisi yeni yönetim kadrolarında gençlerimizin önünü açmaya çalıştık.

Şimdi yeni atılım döneminin ilkeleri doğrultusunda şu gerçeğin de altını çizmemiz gerekiyor:

Bu görev değişiminin bir bayrak yarışı olduğu gerçeğinin...  Yönetimlere talip olan arkadaşlarımız, parti genel merkezimiz tarafından daha önce yapılan çalışmalar doğrultusunda tek tek ele alındı. Adaylarımız hakkındaki  güvenlik soruşturmaları da dikkate alındı. Özetle Bursa genelinde uyumlu, ahenkli bir ekip oluşturmaya çalıştık. Belki birkaç ilçemizde temayül yoklaması da gündeme gelebilir. Ama bunu süreç ilerlerken değerlendireceğiz.

İnşallah Bursa ile ilgili hep beraber, daha güzel daha nitelikli bir marka şehri, bütün katmanlar ile birlikte oluşturmayı planlıyoruz. Bu yeni atılım dönemiyle birlikte ulaşımdan eğitime, ekonomiye her başlıkta 2023 hedeflerinin takipçisi olacağız. Politik söylemlerle değil, icraatla politika yapacağız.

Sayın Salman, Bursa özellikle FETÖ operasyonlarıyla da gündeme gelen şehir. Hatta örgütün finans merkezi şeklinde de yorumlar yapılıyor. FETÖ ile mücadele konusunda neler düşünüyorsunuz?

Söylemle değil, icraatla politikanın içinde yer alacağız. FETÖ ile mücadele konusunda da üzerimize ne düşüyorsa onu yerine getireceğiz. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bu yolda asla yalnız bırakmayacağız. Bu konuda asla rehavete  kapılmayacağız.

Üstelik Türkiyemiz bugün sadece FETÖ'nün değil, Batı dünyasının hazırladığı terör kokteyliyle tehdit ediliyor, sindirilmeye, korkutulmaya çalışılıyor. 15 Temmuz'da bunun finalini gördük ama bundan millet olarak hepimiz ders çıkardık. Bir olmanın, diri olmanın ve bir ülkenin cesur bir lidere sahip olmasının ne kadar büyük bir nimet olduğunu gördük.

Bugün OHAL sürecinde bu şer örgütlerle mücadelemiz sürüyor. Güvenlik güçlerimiz bunların inlerine girdi. Bu uğurda askerimiz, polisimiz gecesini gündüzüne katıyor.

Bursa teşkilatları olarak bizler de bu milli mücadele sürecinde hiçbir fedakârlıktan kaçmayacağız. Siyasi anlamda bu mücadele neyi yapmamızı gerektiriyorsa onu yapacağız. Büyük Türkiye davasına ihanet edenlerin karşısında dimdik duracağız. Özetle öyle kimseye pabuç bırakacak halimiz yok.

Hazır yeri gelmişken 15 Temmuz'da gözünü bile kırpmadan bu şer çetenin kullandığı tankların önüne geçen, mermilerin hedefi olan ve şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimize teşekkürü bir kez daha borç biliyorum.

Yine devletimizin bekası için sınırlarımız içerisinde veya dışında ülkesi için, milleti için, bayrağı için can veren bütün yiğitlerin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.