Hava Durumu

Kritik görüşme başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin'in Soçi'daki görüşmesi başladı. Toplantıda S-400, Suriye ve Irak'taki gelişmelerle birlikle terörle mücadele ele alınacak. Cumhurbaşkanı'nın Rusya'dan sonraki durağı ise Kuveyt ve Katar.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2017 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kritik görüşme başladı

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üç ülkeyi kapsayan önemli bir tura çıktı. Cumhurbaşkanı, ilk durağı Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putinle görüşüyor. Görüşme Türkiye saati ile 17.20'de başladı.

Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le kritik konular konuşulacak. Suriye ve Irak'taki gelişmeler, terörle mücadele ve S-400 anlaşması ele alınacak konular arasında.

Görüşme Soçi'deki Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda gerçekleşiyor. Görüşmeye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katılıyor.

İKİNCİ DURAK KUVEYT ARDINDAN KATAR

Erdoğan, Rusya'nın ardından, körfez krizinde arabuluculuk yapan Kuveyt'i ziyaret ederek, Kuveyt Emiri el-Sabah ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı'nın 3. ve son durağı ise Katar olacak. Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite üçüncü toplantısına katılacak. Ziyarette körfez krizi de gündemde olacak. Kalın, "Türkiye, bu gerginliğin bir an önce barışçıl yollardan çözüme kavuşturulmasını arzu etmektedir" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.