Hava Durumu

Kritik görüşme sonrası ABD'den Türkiye açıklaması

Türkiye ile ABD arasındaki heyetlerin yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi veren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2018 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2018 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kritik görüşme sonrası ABD'den Türkiye açıklaması

Bakanlık Sözcüsü Nauert, Başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat  Önal'ın yaptığı 9 kişilik Türk heyeti ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John  Sullivan'ın başkanlığını yaptığı Amerikan heyeti arasındaki görüşmeye ilişkin  yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan kısa açıklamada, "Türk yetkililerle ilave görüşmeler yaptık.  Görüşmeler devam ediyor." ifadesine yer verildi.

Görüşmede ağırlıklı olarak, İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına  suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla ev hapsinde bulunan ABD'li papaz  Andrew Craig Brunson konusu ve ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararının ağırlıklı  olarak ele alındığı kaydedildi.

Heyetler arasındaki görüşme yaklaşık 50 dakika sürmüştü.

Türk heyetinde Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve  Maliye Bakanlığından üçer temsilcinin bulunduğu kaydedilmişti.

Türk heyetinin temaslarına Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar  Kılıç da eşlik ediyor.

ABD HAZİNE BAKANLIĞINDAKİ GÖRÜŞME BAŞLADI

Türkiye ile ABD arasındaki mevcut sorunların  çözümüne yönelik ABD'ye gelen Türk heyeti, ABD Dışişleri Bakanlığının ardından  Hazine Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerine başladı. 

Başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın yaptığı 9  kişilik Türk heyetinin Washington'daki ikinci durağı Hazine Bakanlığı oldu.

Sabah saatlerinde ABD Dışişleri Bakanlığında Amerikalı yetkililerle  yapılan ve yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından Türk heyeti, Beyaz  Saray'ın hemen yanında yer alan Hazine Bakanlığına gelerek buradaki görüşmelere başladı.

"ÜLKELERİMİZ CANLI BİR EKONOMİK İLİŞKİYE SAHİP"

Dün Türk heyetinin yola çıktığı saatlerde, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Twitter üzerinden sıcak bir açıklama paylaşmıştı:

"Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. Ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir.

Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır."

Ankara'dan dün yapılan açıklamalarda, Türkiye ve ABD arasında ön mutabakatın sağlandığı belirtilmişti.

Önceki gün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı  Mike Pompeo arasında iki ülke arasındaki mevcut sorunların ele alındığı bir  telefon görüşmesi de gerçekleştirilmişti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu ile Pompeo  arasındaki görüşmenin ardından ABD ile Türkiye arasındaki sorunların çözümü  konusunu ele almak üzere Türkiye'den bir heyetin ABD'ye giderek görüşmelerde  bulunacağı bildirilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.