Hava Durumu

Kriz yaratan olayda flaş gelişme: 15'i Türkiye'ye gelecekmiş

Belarus ile Rusya arasında geçen hafta krize sebep olan "paralı asker" olayında flaş bir açıklama yapıldı... Rus paralı askerlerin Belarus'ta bu hafta yapılacak seçimler öncesinde gözaltına alınmasının ardından Minsk yönetiminden açıklama geldi. Yetkililer, gözaltına alınan 30 paralı askerin 15'inin Türkiye'ye gitmeyi planladığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2020 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2020 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kriz yaratan olayda flaş gelişme: 15'i Türkiye'ye gelecekmiş

Belarus ile Rusya arasında tansiyon artıyor... 9 Ağustos'ta Belarus'ta yapılacak seçimler öncesinde ülkeye farklı yollardan giriş yapan 30'dan fazla Rus paralı askerinin yakalanarak gözaltına alınması Rusya ile Belarus arasında tansiyonun artmasına sebep oldu.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun, "Seçim öncesinde ortalığı karıştırmak için geldiler. Müdahaleye hazırlanıyorlardı" sözlerinin ardından yakalanan 30'dan fazla paralı askerin sorgusu devam ediyor.

AÇIKLAMALAR ÇELİŞKİLİ

Belarus istihbaratının başında olan Alexander Agafonov, "Sorgu işlemi sürüyor fakat askeri kıyafet giyen şüpheliler birbirleriyle çelişen açıklamalar yapıyorlar. Bunlardan 11'i Venezuela'ya gitmeyi planladıklarını, 15'i Türkiye'ye gitmeyi planladıklarını, 2'si Küba'ya ve 1'i de Suriye'ye gitmeyi planladığını söyledi. Yakalananlardan biri nereye gitmesi gerektiğini bilmediğini söylerken yakalanan diğer 3 kişi de açıklama yapmadı" dedi.

Bu açıklamanın ardından Rus diplomat Kirill Pletnyev, Rus haber ajansı RIA'ya bugün açıklamalarda bulundu. Pletnyev, "Bu insanlar özel bir güvenlik şirketinin çalışanları. Rusya devleti paralı askerlerle çalışmaz. Yakalananların gitmek istedikleri yer Latin Amerika bölgesindeki ülkelerden biriydi" derken herhangi bir ülke adı telaffuz etmemesi kafaları karıştırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.