Hava Durumu

Kuaför masrafını yarı yarıya düşürecek 10 öneri!

Bulunduğumuz dönemde her şeyden tasarruf yapmak zorundayız. Kuaför masrafını yarı yarıya indirecek tüyoları verdik.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2021 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2021 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kuaför masrafını yarı yarıya düşürecek 10 öneri!

Kuaför kadınların en masraflı kalemi, bunun tartışılacak bir yanı yok. İşte sizin için hazırladığımız tasarruf tüyoları...

Tüm boya yerine dip boya yaptırın

Saçınızın tamamını boyatmak yerine dip boya yaptırın. Çoğu kadının aklına gelmese de dip boya yaptırmak hem saçlarınızın boy kısmını koruyacak hem de daha masrafsız olacak.

Çok yoğun kaşlarınız varsa kakül kestirin

Eğer haftada bir kaşlarınızı aldırmak zorunda kalıyorsan, hızlı ve yoğun çıkan kaşların varsa kakül kullanmak seni bir hayli rahatlatacaktır. Kaşlarını kapatan kakül havanı da değiştirir.

Öğrenmeye açık olun

'Ben beceremiyorum, yapamıyorum' demeyin. Ağda, kaş alma, manikür, pedikürün gibi işlemlerin tamamı evde de yapılabiliyor. Ancak biz hem kendimizi biraz özel hissetmek istiyoruz, hem de yapamamaktan korkuyoruz. Önemli olan denemekten korkmamak. En kötü ihtimalle kuaföre gider düzelttirirsiniz.

Eğer kaküllüysen, kaküllerini kendin düzelt

Saçlarını her zaman yaptığın gibi yıka ve kurut. Saçlarını arkadan at kuyruğu yap, böylece kâküllerin yüzüne dökülmüş olacak. Kâküllerini bir kaşının kavis hizasından başlayarak dikey olarak (katiyen yatay değil) diğer kaşının kavisine kadar kaş makasıyla, bir parmağın çeyreği kalınlığında kes.

Röfle, ombre ve sombreyi çerçeve olarak yaptır

Röfle, ombre ve sombre gibi saçın tamamının boyanmadığı uygulamaları tüm saça yaptırmak oldukça mantıksız. Kuaföre, bu uygulamaları sadece saçın yüzünü çevreleyen bölgesine yapmasını söyle. Böylelikle salondan neredeyse yarı yarıya daha az para ödeyerek ayrılacaksın. İnsanların genellikle odaklandığı bölge yüzün ön tarafıdır, bu yüzden etkinin bu bölgeye yoğunlaştırılması gerekir.

Ünlü kuaförlerden uzak dur

Ünlü bir kuaföre gideceğine onun yetiştirdiği birine git. Bu kişiler başta güvenini kırabilir ama yüzde 40 daha hesaplı olur. Eğer gerginsen bir fön çektirerek onları dene. 

Kuaförlerin resepsiyonistlerine kanma

Bir güzellik salonuna gittiğinde solaryuma girmeden "'Bronzlaşmak mı istiyorsunuz yoksa peeling de uygulansın mı?' diye sorarlar. Randevuları ayarlayan resepsiyonist sana en pahalı bakımları satmak için görevlendirilmiştir. Fakat eğer evde peelingini yapıp gelirsen burada ekstra masraf yapmak zorunda kalmazsın.

Manikür ve pedikür seansını baştan sona yaptırma

Normal bir pedikür seansının içine törpü, kütikül kesimi, topuk taşlama ve ayak masajı dahildir. Fakat her gidişinde tüm hizmetleri almak zorunda değilsin. Topuk taşlama kısmını her banyonda kendin yaparsan, manikür ve pedikür yaptırma aralığını açarsan geriye sadece ojeni sildirip yenisini sürdürmek kalır. Böylelikle masrafın yarı yarıya düşer.

Özel gün makyajlarını kendin yap

Kuaförde makyaj yaptırmak zamana alışkanlık haline gelen bir olay. Bu nedenle bir düğünde, bir date'te yaptırayım derken bir bakmışsın haftada bir gün makyaj yaptırmaya gidiyorsun. Youtube'ta izleyeceğin videolarla kendini geliştirebilirsin. Üstelik sana yakışan renkleri, yüz şeklini senden daha iyi bilen birisi yoktur.

Saç renginizi korumak için elinizden geleni yapın

Kuaförde en masraflı işlem saç boyama maalesef. Saç renginizi korumak için daha az duş alın, saç rengini korumaya yönelik şampuanlar kullanın. Ayda bir olan saç boyama işlemini iki ayda bire çıkarmak sizin elinizde.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.